Bagt laks med grønkål

30 minutter
468 kcal

Spis saftig laks, stegt grønkål og bagte aspargeskartofler til aftensmad. Det er let og lækkert - og så tager det kun 30 minutter!

Bagt laks med grønkål og kartofler

Bagt laks med grønkål

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 1 håndfuld bredbladede persilleblade
  • 1 håndfuld brøndkarse
  • 1 håndfuld dildspidser
  • 200 g små aspargeskartofler
  • Koldpresset rapsolie
  • 2 stykker laks, a ca. 125 g
  • 2 fed hvidløg
  • Ekstra jomfruolivenolie
  • 200 g palmekål, grønkål eller savojkål
  • ¼ tsk. stødte tørrede chiliflager
  • Havsalt og kværnet sort peber

Sådan laver du laks med grønkål

  • Skyl de tre krydderurter, og slyng dem tørre, eller pak dem ind i køkkenrulle.
  • Skrub og tør kartoflerne, gnid dem med rapsolie og salt, og vend dem med persille.
  • Læg dem i et ovn­fast fad med bagepapir, og bag dem ca. 25 minutter ved 200 grader.
  • Bag laksen i et ovnfast fad med bagepapir i 12 minutter ved 200 grader.
  • Pil hvidløgsfed, skær dem i fine skiver, steg disse gyldne i olivenolie, og læg skiverne på fedtsugende papir.
  • Gør kålen i stand. Hvis det er sortkål eller grønkål, skærer du midterstrengen og lidt af bunden fra, og kasserer dette.
  • Skær bladene i mindre stykker. Skyl grundigt, og slyng tørre.
  • Steg kålen i 1 spsk. olivenolie. Krydr undervejs med salt, peber og chili.
  • Smag til.
  • Vend den med hvidløgschips.
  • Anret kålen med fisk, krydderurter og kartofler.

LÆS OGSÅ: Sådan laver du perfekt laks i ovn


Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background