Bagt laks med grønkål

30 minutter
468 kcal

Spis saftig laks, stegt grønkål og bagte aspargeskartofler til aftensmad. Det er let og lækkert - og så tager det kun 30 minutter!

Bagt laks med grønkål og kartofler

Bagt laks med grønkål

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 1 håndfuld bredbladede persilleblade
  • 1 håndfuld brøndkarse
  • 1 håndfuld dildspidser
  • 200 g små aspargeskartofler
  • Koldpresset rapsolie
  • 2 stykker laks, a ca. 125 g
  • 2 fed hvidløg
  • Ekstra jomfruolivenolie
  • 200 g palmekål, grønkål eller savojkål
  • ¼ tsk. stødte tørrede chiliflager
  • Havsalt og kværnet sort peber

Sådan laver du laks med grønkål

  • Skyl de tre krydderurter, og slyng dem tørre, eller pak dem ind i køkkenrulle.
  • Skrub og tør kartoflerne, gnid dem med rapsolie og salt, og vend dem med persille.
  • Læg dem i et ovnfast fad med bagepapir, og bag dem ca. 25 minutter ved 200 grader.
  • Bag laksen i et ovnfast fad med bagepapir i 12 minutter ved 200 grader.
  • Pil hvidløgsfed, skær dem i fine skiver, steg disse gyldne i olivenolie, og læg skiverne på fedtsugende papir.
  • Gør kålen i stand. Hvis det er sortkål eller grønkål, skærer du midterstrengen og lidt af bunden fra, og kasserer dette.
  • Skær bladene i mindre stykker. Skyl grundigt, og slyng tørre.
  • Steg kålen i 1 spsk. olivenolie. Krydr undervejs med salt, peber og chili.
  • Smag til.
  • Vend den med hvidløgschips.
  • Anret kålen med fisk, krydderurter og kartofler.

LÆS OGSÅ: Sådan laver du perfekt laks i ovn


Bliv sund og stærk med I FORM!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. I vores online univers får du viden og værktøjer, der gør det let at leve sundt. Som abonnent har du fri adgang til både site og app.

På vores site og app får du bl.a.:

  • Over 100 videotræninger på 5 til 40 min.
  • Begyndervenlige løbeprogrammer med lydguide
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan – hver uge

Vil du vide mere om I FORM digital? Tjek her!

Newsletter background