Bagt laks med grønkål

30 minutter
468 kcal

Spis saftig laks, stegt grønkål og bagte aspargeskartofler til aftensmad. Det er let og lækkert - og så tager det kun 30 minutter!

Bagt laks med grønkål og kartofler

Bagt laks med grønkål

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 1 håndfuld bredbladede persilleblade
  • 1 håndfuld brøndkarse
  • 1 håndfuld dildspidser
  • 200 g små aspargeskartofler
  • Koldpresset rapsolie
  • 2 stykker laks, a ca. 125 g
  • 2 fed hvidløg
  • Ekstra jomfruolivenolie
  • 200 g palmekål, grønkål eller savojkål
  • ¼ tsk. stødte tørrede chiliflager
  • Havsalt og kværnet sort peber

Sådan laver du laks med grønkål

  • Skyl de tre krydderurter, og slyng dem tørre, eller pak dem ind i køkkenrulle.
  • Skrub og tør kartoflerne, gnid dem med rapsolie og salt, og vend dem med persille.
  • Læg dem i et ovn­fast fad med bagepapir, og bag dem ca. 25 minutter ved 200 grader.
  • Bag laksen i et ovnfast fad med bagepapir i 12 minutter ved 200 grader.
  • Pil hvidløgsfed, skær dem i fine skiver, steg disse gyldne i olivenolie, og læg skiverne på fedtsugende papir.
  • Gør kålen i stand. Hvis det er sortkål eller grønkål, skærer du midterstrengen og lidt af bunden fra, og kasserer dette.
  • Skær bladene i mindre stykker. Skyl grundigt, og slyng tørre.
  • Steg kålen i 1 spsk. olivenolie. Krydr undervejs med salt, peber og chili.
  • Smag til.
  • Vend den med hvidløgschips.
  • Anret kålen med fisk, krydderurter og kartofler.

LÆS OGSÅ: Sådan laver du perfekt laks i ovn