Orangemarineret laks med rød quinoa og aspargesbroccoli

30 minutter
557 kcal

Laks kan tilberedes på mange forskellige måder. Her orangemarineret og serveret med rød quinoa og aspargesbroccoli - det kan altså varmt anbefales!

Orangemarineret laks med rød quinoa og broccoli

FÅ INSPIRATION – til en ny måde, at servere din laks.

© wichmann+bendtsen

Orangemarineret laks med rød quinoa og aspargesbroccoli

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 80 g rød quinoa
  • 2 laksefileter a 125 gram
  • 1 dl mørk balsamicoeddike
  • 1 dl friskpresset appelsinsaft
  • Havsalt og kværnet sort peber
  • 1 tsk. akaciehonning
  • 2 appelsiner
  • 1 lille rødløg
  • Koldpresset rapsolie
  • 250 g aspargesbroccoli eller broccoli

Sådan gør du

  • Kog quinoa efter emballagens anvisning.
  • Bag laksen i ovnen ved 200 grader i 12 minutter.
  • Kog balsamico, appelsinsaft og akaciehonning lidt ind – smag til med salt og peber.
  • Skær skiver af de to appelsiner, og skær rødløg fint.
  • Kog broccoli i 1-2 minutter i letsaltet vand med et par rapsoliedryp.
  • Pensl laksen flere gange med marinaden, når den kommer ud af ovnen.
  • Server laksen med quinoa, rødløg, appelsinskiver og broccoli.

Newsletter background