Sheet pan med laks, broccoli, peberfrugter og søde kartofler

45 minutter
526 kcal

Laks i ovn? What's not to like. Saml alle ingredienserne til dit sunde måltid i én bradepande og slip for oprydningen efter spisetid.

Sheet pan med laks, broccoli, peberfrugter og søde kartofler, opskrift

SHEET PAN MED LAKS – Bruger du frossen laks, så vær sikker på, at den er tøet helt op, før du bruger den i denne ret.

© wichmann+bendtsen

Sheet pan med laks, broccoli, peberfrugter og søde kartofler

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 300 g søde kartofler
  • 1½ tsk. havsalt
  • 2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • Sort peber, friskkværnet
  • ½ rød peberfrugt
  • ½ gul peberfrugt
  • ½ grøn peberfrugt
  • 1 citron
  • 2 laksebøffer
  • 200 g aspargesbroccoli

Sådan gør du

  • Varm ovnen op til 190 gr.
  • Skræl og skær søde kartofler i grove tern. Vend dem med lidt salt, peber og 1 spsk. af olien. Bag på 1/4 bageplade i ovnen ved 190 gr. i 15 min.
  • Skær peberfrugter i grove stykker. Vend i en smule olie, salt og peber. Dryp saft fra ½ citron samt lidt salt og peber på laksebøfferne.
  • Skru ovnen ned på 170 gr., og bag laks og peberfrugter på pladen ved siden af de søde kartofler i 5-8 min.
  • Skyl og dup aspargesbroccoli tørre. Dryp med lidt olie, salt og peber. Kom på pladen med de øvrige ingredienser, og bag det hele yderligere 10 min.
  • Pynt med citronskiver og evt. lidt frisk dild.

TIP! Skær peberfrugterne i helt ens størrelser, så de store stykker ikke forbliver ubagte, mens de små bliver forkullede.

TIP! Du kan også skære de søde kartofler ud i pommes frittes-stave, hvis du foretrækker det.