© wichmann+bendtsen

Laks med urter, kål og cremet pasta

Er du vild med laks? Så prøv denne version, hvor laksen passer sig selv i ovnen i selskab med masser af friske krydderurter.

28. januar 2015 af madskribent Anne Larsen og ernæringsekspert Martin Kreutzer

Ovnbagt lakseside med krydderurter til lun cremet pasta-kålsalat

8 personer
1 lakseside på ca. 1 kg
1 bdt. dild
1 bdt. bredbladet persille
1 bdt. purløg
4 spsk. ekstra jomfruolivenolie
havsalt og friskkværnet sort peber
1 citron
1 blomkål
400 g fuldkornspasta
1 spidskål
Koldpresset rapsolie
2 dl minimælk
40 g parmesanost
2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
1 citron

  • Gå fisken efter for ben. Skyl krydderurterne og pak dem ind i køkkenrulle for at tørre. Nip persille og dild. Tag lidt persille fra til pastasalaten.
  • Hak de tre krydderurter fint og mæt dem med olivenolie, krydr med salt, peber og citronsaft. Smør halvdelen af krydderurterne på fisken.
  • Bag den ved 200 grader i 20-30 minutter, afhængig af sidens tykkelse. Tag fisken ud og skil midten med to gafler, for at tjekke, at fisken har fået nok. Når fisken er færdig, smøres resten af krydderurteolien på.
  • Mens fisken er i ovnen, skærer du blomkål fint og koger den godt mør. Kog pastaen efter emballagens anvisning.
  • Snit spidskålen ultrafint og kom den i en gryde. Drys med lidt salt, dryp med lidt rapsolie og kog op. Hæld vandet fra.
  • Blend eller pisk den kogte blomkål med lun mælk, fintrevet parmesanost og olivenolie og smag til med salt og peber.
  • Vend den kogte pasta med blomkålspuréen og vend derefter med spidskål og persillekviste. Anret laksesiden med den lune pasta- og kålsalat ved siden af. Servér citronbåde til.

LÆS OGSÅ: Sådan laver du perfekt laks i ovn

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor kan du bedst lide at træne?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: