Laks med urter, kål og cremet pasta
Er du vild med laks? Så prøv denne version, hvor laksen passer sig selv i ovnen i selskab med masser af friske krydderurter.
Er du vild med laks? Så prøv denne version, hvor laksen passer sig selv i ovnen i selskab med masser af friske krydderurter.
Gå fisken efter for ben. Skyl krydderurterne og pak dem ind i køkkenrulle for at tørre. Nip persille og dild. Tag lidt persille fra til pastasalaten.
Hak de tre krydderurter fint og mæt dem med olivenolie, krydr med salt, peber og citronsaft. Smør halvdelen af krydderurterne på fisken.
Bag den ved 200 grader i 20-30 minutter, afhængig af sidens tykkelse. Tag fisken ud og skil midten med to gafler, for at tjekke, at fisken har fået nok. Når fisken er færdig, smøres resten af krydderurteolien på.
Mens fisken er i ovnen, skærer du blomkål fint og koger den godt mør. Kog pastaen efter emballagens anvisning.
Snit spidskålen ultrafint og kom den i en gryde. Drys med lidt salt, dryp med lidt rapsolie og kog op. Hæld vandet fra.
Blend eller pisk den kogte blomkål med lun mælk, fintrevet parmesanost og olivenolie og smag til med salt og peber.
Vend den kogte pasta med blomkålspuréen og vend derefter med spidskål og persillekviste. Anret laksesiden med den lune pasta- og kålsalat ved siden af. Servér citronbåde til.