Laks med quinoa, asparges og hindbær

30 minutter
440 kcal

Både laks og quinoa anses for at være superfoods, og på kun 30 minutter kan du servere denne bombe af vitaminer. Nemmere bliver det ikke.

Laks med grønt

Prøv noget nyt, og anret retten på en firkantet tallerken som her.

© wichmann+bendtsen

Laks med quinoa, asparges og hindbær

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 50 g rød quinoa, rå mængde
  • Havsalt
  • 2 laksefileter a ca. 125 g
  • 150 g grønne asparges
  • Koldpresset rapsolie
  • 2 dl ærter, friskbælgede
  • 1 håndfuld hindbær
  • 1 skiv. dildspidser
  • 2 lime
  • Sort peber, friskkværnet

Sådan laver du laks med quinoa

  • Skyl og kog quinoa i letsaltet vand efter emballagens anvisning. Lad den afkøle i en sigte. Rør lidt rundt med en gaffel.

  • Gå laksefileterne efter for ben. Læg dem på bagepapir i et ovnfast fad, og bag dem i ovnen i 12 min. ved 200 gr. Giv dem et drys salt.

  • Vrik asparges dér, hvor de naturligt knækker, og lad dem knække. Skær rodenderne til. Kom dem i en gryde, dryp let med rapsolie, drys med salt, og hæld kogende vand over. Kog dem op i 1 min. Tag aspar­gesene op, og giv så ærterne et opkog i det samme vand i 1 min.

  • Del de kogte asparges på langs, og bland dem med quinoa, hindbær, dild og lidt limesaft.

  • Giv laksefileterne et kværn peber, og anret dem på to tallerkener sammen med quinoasalaten. Servér ærterne og limebåde ved siden af.

TIP! Byt evt. hindbærrene ud med jordbær eller brombær – eller endnu bedre: Brug alle tre slags bær.