Laks med quinoa, asparges og hindbær

30 minutter
440 kcal

Både laks og quinoa anses for at være superfoods, og på kun 30 minutter kan du servere denne bombe af vitaminer. Nemmere bliver det ikke.

Laks med quinoa

LAKS MED QUINOA Prøv noe nytt og server retten på en firkantet tallerken.

© wichmann+bendtsen

Laks med quinoa, asparges og hindbær

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 50 g rød quinoa, rå mængde
  • Havsalt
  • 2 laksefileter a ca. 125 g
  • 150 g grønne asparges
  • Koldpresset rapsolie
  • 2 dl ærter, friskbælgede
  • 1 håndfuld hindbær
  • 1 skiv. dildspidser
  • 2 lime
  • Sort peber, friskkværnet

Sådan laver du laks med quinoa

  • Skyl og kog quinoa i letsaltet vand efter emballagens anvisning. Lad den afkøle i en sigte. Rør lidt rundt med en gaffel.

  • Gå laksefileterne efter for ben. Læg dem på bagepapir i et ovnfast fad, og bag dem i ovnen i 12 min. ved 200 gr. Giv dem et drys salt.

  • Vrik asparges dér, hvor de naturligt knækker, og lad dem knække. Skær rodenderne til. Kom dem i en gryde, dryp let med rapsolie, drys med salt, og hæld kogende vand over. Kog dem op i 1 min. Tag aspar­gesene op, og giv så ærterne et opkog i det samme vand i 1 min.

  • Del de kogte asparges på langs, og bland dem med quinoa, hindbær, dild og lidt limesaft.

  • Giv laksefileterne et kværn peber, og anret dem på to tallerkener sammen med quinoasalaten. Servér ærterne og limebåde ved siden af.

TIP! Byt evt. hindbærrene ud med jordbær eller brombær – eller endnu bedre: Brug alle tre slags bær.


Sund hele sommeren med I FORM!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. I vores online univers får du viden og værktøjer, der gør det let at leve sundt. Som abonnent får du adgang til både site og app.
Læs mere om I FORM digital

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Løbeprogrammer med lydguide
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge

Lige nu har vi et særtilbud, hvor du kan bruge I FORM hele sommeren for kun 49,-

TILBUD: Få 3 måneder for 49 kr.

Newsletter background