Laks med brombærrelish

40 minutter
194 kcal

Pift aftensmaden op med denne opskrift på bagt laks, brombærrelish og frisk melonsalat med gedeost.

Bagt laks med brombær

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 2 laksesteaks
  • 150 g aspargeskartofler
  • 150 g rødbede
  • 2 tsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 150 g brombær
  • 1 spsk. mørk balsamico
  • Havsalt og kværnet sort peber
  • 50 g rucola
  • 100 g melon
  • 40 g gedefeta

Dressing

  • 1 spsk. dijonsennep
  • dl koncentreret hyldeblomstsaft
  • 2 dl koldpresset rapsolie
  • Havsalt
  • 1 tsk. rosa peberkorn

Sådan laver du bagt laks med brombær

  • Læg de to laksesteaks i et ovnfast fad med bagepapir. Bag dem ved 200 grader i 12 minutter. Eller steg dem på en slip-let-pande, først på oversiden, ca. 4-5 minutter, derefter færdig på skindsiden, ca. 4-5 minutter.
  • Imens skrubber du kartoflerne og skræller rødbeden, dupper dem tørre, skærer dem i tern og steger dem på en pande i olivenolie – ca. 10 minutter.
  • Kom balsamico ved, lad det "koge op om rødderne", og smag til med salt og peber.
  • Gør brombær, rucola og melon i stand. Vend halvdelen af brombærrene i rodrelishen. Og hold det lunt.
  • Pisk dressingen Pisk sennep og hyldeblomstsaft, mens olien hældes i i en tynd afbrudt stråle; hæld, pisk, hæld, pisk osv. Smag til med salt og maste rosa peberkorn.
  • Anret rucola med melontern, feta, brombær, og dryp med 1 spsk. dressing pr. person.
  • Anret fisken med brombærrelish ved siden af.

LÆS OGSÅ: Sådan laver du perfekt laks i ovn