Laks med brombærrelish

Pift aftensmaden op med denne opskrift på bagt laks, brombærrelish og frisk melonsalat med gedeost.

10. september 2015 af Anne Larsen

Bagt laks med brombær

2 personer

2 laksesteaks
150 g aspargeskartofler
150 g rødbede
2 tsk. ekstra jomfruolivenolie
150 g brombær
1 spsk. mørk balsamico
Havsalt og kværnet sort peber
50 g rucola
100 g melon
40 g gedefeta

Dressing
1 spsk. dijonsennep
0,5 dl koncentreret hyldeblomstsaft
2 dl koldpresset rapsolie
Havsalt
1 tsk. rosa peberkorn


Sådan laver du bagt laks med brombær

  • Læg de to laksesteaks i et ovnfast fad med bagepapir. Bag dem ved 200 grader i 12 minutter. Eller steg dem på en slip-let-pande, først på oversiden, ca. 4-5 minutter, derefter færdig på skindsiden, ca. 4-5 minutter.
  • Imens skrubber du kartoflerne og skræller rødbeden, dupper dem tørre, skærer dem i tern og steger dem på en pande i olivenolie – ca. 10 minutter.
  • Kom balsamico ved, lad det "koge op om rødderne", og smag til med salt og peber.
  • Gør brombær, rucola og melon i stand. Vend halvdelen af brombærrene i rodrelishen. Og hold det lunt.
  • Pisk dressingen Pisk sennep og hyldeblomstsaft, mens olien hældes i i en tynd afbrudt stråle; hæld, pisk, hæld, pisk osv. Smag til med salt og maste rosa peberkorn.
  • Anret rucola med melontern, feta, brombær, og dryp med 1 spsk. dressing pr. person.
  • Anret fisken med brombærrelish ved siden af.

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: