Misoglaseret laks i ovn med ricebowl

20 minutter
566 kcal

I FORMs opskrift på misoglaseret laks i ovn med ricebowl - en smagsbombe, du kan fremtrylle på kun 20 minutter. Prøv selv!

Fad med laks og skål med ris

Misoglaseret laks i ovn med ricebowl

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 100 g fuldkornsris
  • 1 spsk. miso
  • 1 spsk. ponzu-soja, alternativt citronsaft og sojasauce
  • 2 tsk. mirin (japansk risvin)
  • 1 tsk. honning
  • 1 tsk. risvinseddike
  • 2 stk. laksefilet
  • 200 g broccoli eller aspargesbroccoli
  • 150 g edamamebønner fra frost
  • 2 forårsløg

Tilbehør:

  • 2 skoleagurker
  • Thaibasilikum
  • Lime
  • Sojasauce

Sådan gør du

  • Varm ovnen op til 210 gr.
  • Kog risene som anvist på emballagen.
  • Rør miso, soja, mirin, honning og eddike sammen.
  • Læg laksen i et ovnfast fad, og hæld misoblandingen over. Bag i ca. 12 min.
  • Del broccoli i små buketter. Giv dem og bønnerne et hurtigt opkog.
  • Snit forårsløg, og bland dem sammen med broccoli, bønner og kogte ris i en skål.
  • Flæk agurkerne på langs. Servér dem til laksen sammen med ricebowl, basilikum, lime og ekstra sojasauce.

TIP! Hvis du vil spare kalorier, kan du erstatte risene med fintrevet blomkål.


Bliv sund og stærk med I FORM!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. I vores online univers får du viden og værktøjer, der gør det let at leve sundt. Som abonnent har du fri adgang til både site og app.

På vores site og app får du bl.a.:

  • Over 100 videotræninger på 5 til 40 min.
  • Begyndervenlige løbeprogrammer med lydguide
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan – hver uge

Vil du vide mere om I FORM digital? Tjek her!

Newsletter background