Misoglaseret laks i ovn med ricebowl

20 minutter
566 kcal

I FORMs opskrift på misoglaseret laks i ovn med ricebowl - en smagsbombe, du kan fremtrylle på kun 20 minutter. Prøv selv!

Fad med laks og skål med ris

Misoglaseret laks i ovn med ricebowl

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 100 g fuldkornsris
  • 1 spsk. miso
  • 1 spsk. ponzu-soja, alternativt citronsaft og sojasauce
  • 2 tsk. mirin (japansk risvin)
  • 1 tsk. honning
  • 1 tsk. risvinseddike
  • 2 stk. laksefilet
  • 200 g broccoli eller aspargesbroccoli
  • 150 g edamamebønner fra frost
  • 2 forårsløg

Tilbehør:

  • 2 skoleagurker
  • Thaibasilikum
  • Lime
  • Sojasauce

Sådan gør du

  • Varm ovnen op til 210 gr.
  • Kog risene som anvist på emballagen.
  • Rør miso, soja, mirin, honning og eddike sammen.
  • Læg laksen i et ovnfast fad, og hæld misoblandingen over. Bag i ca. 12 min.
  • Del broccoli i små buketter. Giv dem og bønnerne et hurtigt opkog.
  • Snit forårsløg, og bland dem sammen med broccoli, bønner og kogte ris i en skål.
  • Flæk agurkerne på langs. Servér dem til laksen sammen med ricebowl, basilikum, lime og ekstra sojasauce.

TIP! Hvis du vil spare kalorier, kan du erstatte risene med fintrevet blomkål.


Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background