Grillet laks med rabarbertopping
4 personer
500 g laks
4 stilke rabarber
Skiver af ¼ citron
2 spsk. lys miso
2 tsk. mørk sesamolie
2 spsk. agavesirup
2 tsk. fintrevet ingefær
1 fed hvidløg
1 spsk. hakket purløg
4 stilke rabarber
14 orange cherrytomater
1 tsk. smør
1 drys stevia
1 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg
1 spsk. purløg
Havsalt
Et stort bundt asparges
LÆS OGSÅ: Derfor er laks en superfood
Sådan laver du grillet laks med rabarber
- Pisk miso-marinaden sammen, smør den på laksen, og top med finthakkede rabarber og citronskiver.
- Kom laksen i ovnen ved 175 grader i 15-20 min.
- Skær rabarber og tomater i små stykker, steg dem i smør i 5 min., og tilsæt resten af ingredienserne.
- Steg i 2 min., og lad det køle af.
- Knæk den trævlede ende af aspargesene af, og damp dem i 30 sek. i lidt kogende vand.
LÆS OGSÅ: Laks i ovn – stegeguide og 15 lækre opskrifter
Næringsindhold i grillet laks med rabarber pr. person
Energi: 516 kcal
Protein: 33 g
Fedt: 27,25 g
Kulhydrat: 42,75 g
Kostfibre: 13,75 g