Grillet laks med rabarbertopping

30 minutter
516 kcal

De lidt syrlige rabarber giver et fint modspil til den lidt fede laks. Prøv det i denne ret serveret med grønne asparges.

tallerken med grillet laks, asparges og rabarber

Grillet laks med rabarbertopping

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 250 g laks
  • 2 stilke rabarber
  • Skiver af ¼ citron

Miso-marinade

  • 1 spsk. lys miso
  • 1 tsk. mørk sesamolie
  • 1 spsk. agavesirup
  • 1 tsk. fintrevet ingefær
  • ½ fed hvidløg
  • ½ spsk. hakket purløg

Rabarber-tomat-salsa

  • 2 stilke rabarber
  • 7 orange cherrytomater
  • ½ tsk. smør
  • ½ drys stevia
  • ½ spsk. olivenolie
  • ½ fed hvidløg
  • ½ spsk. purløg
  • Havsalt

Tilbehør

  • ½ bundt asparges

Sådan laver du grillet laks med rabarber

  • Pisk miso-marinaden sammen, smør den på laksen, og top med finthakkede rabarber og citronskiver.
  • Kom laksen i ovnen ved 175 grader i 15-20 min.
  • Skær rabarber og tomater i små stykker, steg dem i smør i 5 min., og tilsæt resten af ingredienserne.
  • Steg i 2 min., og lad det køle af.
  • Knæk den trævlede ende af aspargesene af, og damp dem i 30 sek. i lidt kogende vand.

LÆS OGSÅ: Laks i ovn – stegeguide og 15 lækre opskrifter


Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background