tallerken med grillet laks, asparges og rabarber
© wichmann+bendtsen

Grillet laks med rabarbertopping

De lidt syrlige rabarber giver et fint modspil til den lidt fede laks. Prøv det i denne ret serveret med grønne asparges.

23. maj 2016 af Michelle Kristensen

Grillet laks med rabarbertopping

4 personer

500 g laks
4 stilke rabarber
Skiver af ¼ citron


Miso-marinade
2 spsk. lys miso
2 tsk. mørk sesamolie
2 spsk. agavesirup
2 tsk. fintrevet ingefær
1 fed hvidløg
1 spsk. hakket purløg


Rabarber-tomat-vinaigrette
4 stilke rabarber
14 orange cherrytomater
1 tsk. smør
1 drys stevia
1 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg
1 spsk. purløg
Havsalt


Tilbehør
Et stort bundt asparges

LÆS OGSÅ: Derfor er laks en superfood

Sådan laver du grillet laks med rabarber

  • Pisk miso-marinaden sammen, smør den på laksen, og top med finthakkede rabarber og citron­skiver.
  • Kom laksen i ovnen ved 175 grader i 15-20 min.
  • Skær rabarber og tomater i små stykker, steg dem i smør i 5 min., og tilsæt resten af ingredienserne.
  • Steg i 2 min., og lad det køle af.
  • Knæk den trævlede ende af aspargesene af, og damp dem i 30 sek. i lidt kogende vand.

Næringsindhold i grillet laks med rabarber pr. person

Energi: 516 kcal
Protein: 33 g
Fedt: 27,25 g
Kulhydrat: 42,75 g
Kostfibre: 13,75 g

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler