Grillet laks med rabarbertopping

30 minutter
516 kcal

De lidt syrlige rabarber giver et fint modspil til den lidt fede laks. Prøv det i denne ret serveret med grønne asparges.

tallerken med grillet laks, asparges og rabarber

Grillet laks med rabarbertopping

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 250 g laks
  • 2 stilke rabarber
  • Skiver af ¼ citron

Miso-marinade

  • 1 spsk. lys miso
  • 1 tsk. mørk sesamolie
  • 1 spsk. agavesirup
  • 1 tsk. fintrevet ingefær
  • ½ fed hvidløg
  • ½ spsk. hakket purløg

Rabarber-tomat-salsa

  • 2 stilke rabarber
  • 7 orange cherrytomater
  • ½ tsk. smør
  • ½ drys stevia
  • ½ spsk. olivenolie
  • ½ fed hvidløg
  • ½ spsk. purløg
  • Havsalt

Tilbehør

  • ½ bundt asparges

Sådan laver du grillet laks med rabarber

  • Pisk miso-marinaden sammen, smør den på laksen, og top med finthakkede rabarber og citronskiver.
  • Kom laksen i ovnen ved 175 grader i 15-20 min.
  • Skær rabarber og tomater i små stykker, steg dem i smør i 5 min., og tilsæt resten af ingredienserne.
  • Steg i 2 min., og lad det køle af.
  • Knæk den trævlede ende af aspargesene af, og damp dem i 30 sek. i lidt kogende vand.

LÆS OGSÅ: Laks i ovn – stegeguide og 15 lækre opskrifter


Newsletter background