tallerken med grillet laks, asparges og rabarber
© wichmann+bendtsen

Grillet laks med rabarbertopping

De lidt syrlige rabarber giver et fint modspil til den lidt fede laks. Prøv det i denne ret serveret med grønne asparges.

Grillet laks med rabarbertopping

4 personer

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 10 minutter

Tilberedningstid: 20 minutter

Tid i alt: 30 minutter

INGREDIENSER

500 g laks

4 stilke rabarber

Skiver af ¼ citron

Miso-marinade

2 spsk. lys miso

2 tsk. mørk sesamolie

2 spsk. agavesirup

2 tsk. fintrevet ingefær

1 fed hvidløg

1 spsk. hakket purløg

Rabarber-tomat-vinaigrette

4 stilke rabarber

14 orange cherrytomater

1 tsk. smør

1 drys stevia

1 spsk. olivenolie

1 fed hvidløg

1 spsk. purløg

Havsalt

Tilbehør

1 bundt asparges

Sådan laver du grillet laks med rabarber

  • Pisk miso-marinaden sammen, smør den på laksen, og top med finthakkede rabarber og citron­skiver.
  • Kom laksen i ovnen ved 175 grader i 15-20 min.
  • Skær rabarber og tomater i små stykker, steg dem i smør i 5 min., og tilsæt resten af ingredienserne.
  • Steg i 2 min., og lad det køle af.
  • Knæk den trævlede ende af aspargesene af, og damp dem i 30 sek. i lidt kogende vand.

LÆS OGSÅ: Laks i ovn – stegeguide og 15 lækre opskrifter

Næringsindhold i grillet laks med rabarber pr. person

Energi: 516 kcal

Protein: 33 g

Fedt: 27,25 g

Kulhydrat: 42,75 g

Kostfibre: 13,75 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte køber du nyt tøj eller udstyr til træning?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: