Fish'n'chips

45 minutter
445 kcal

Få et sundt alternativ til briternes hofret nr. 1, med bagte rodfrugter og hjemmerørt remoulade.

Fish'n'chips

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 2 laksesteaks
  • ½ lime
  • ½ kg blandede rodfrugter
  • ½ spsk. olivenolie
  • Havsalt, friskkværnet peber
  • Evt. friske krydderurter, fx rosmarin og timian
  • 1 æg
  • Lidt groft revet peberrod

Sådan gør du

  • Skræl og skær rodfrugterne, og bland dem sammen med hvidløgsfed, olie, salt, peber og fx frisk rosmarin og timian. Det er smart at putte det hele ned i en frostpose, lukke den og vende det rundt, inden du hælder det ud på bagepladen.

  • Bag dem i ovnen ved 175 g varmluft i 30 min.

  • Pisk et æg med salt og peber og groft revet peberrod, og put det oven på laksen.

  • Dryp med lime, og bag laksen i ovnen sammen med rodfrugterne i ca. 15-20 min.

TIP, du kan lave en sund remoulade af fintsnittede grønsager og kapers rørt med skyr og smagt til med karry og salt og peber.

LÆS OGSÅ: Sådan laver du perfekt laks i ovn


Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background