Fish'n'chips

45 minutter
445 kcal

Få et sundt alternativ til briternes hofret nr. 1, med bagte rodfrugter og hjemmerørt remoulade.

Fish'n'chips

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 2 laksesteaks
  • ½ lime
  • ½ kg blandede rodfrugter
  • ½ spsk. olivenolie
  • Havsalt, friskkværnet peber
  • Evt. friske krydderurter, fx rosmarin og timian
  • 1 æg
  • Lidt groft revet peberrod

Sådan gør du

  • Skræl og skær rodfrugterne, og bland dem sammen med hvidløgsfed, olie, salt, peber og fx frisk rosmarin og timian. Det er smart at putte det hele ned i en frostpose, lukke den og vende det rundt, inden du hælder det ud på bagepladen.

  • Bag dem i ovnen ved 175 g varmluft i 30 min.

  • Pisk et æg med salt og peber og groft revet peberrod, og put det oven på laksen.

  • Dryp med lime, og bag laksen i ovnen sammen med rodfrugterne i ca. 15-20 min.

TIP, du kan lave en sund remoulade af fintsnittede grønsager og kapers rørt med skyr og smagt til med karry og salt og peber.

LÆS OGSÅ: Sådan laver du perfekt laks i ovn