Asiatiske kødboller med stegte nudler og spinat

30 minutter
594 kcal

Træt af de klassiske aftensmadsretter? Så lad dig inspirere af det asiatiske køkken og inviter familie eller venner på smagfulde kødboller med stegte nudler og sprøde grøntsager.

Skål med asiatiske kødboller, nudler og grøntsager

Kødboller med stegte nudler og spinat

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Kødboller

  • 250 g svinekød
  • ½ spsk. vand
  • 1 tsk. havsalt, lille
  • 1 løg, lille
  • 2 spsk. soja
  • ¼ rød chili
  • Lidt citrongræs, frisk
  • Sort peber, friskkværnet
  • 2 tsk. koldpresset rapsolie til stegning af kødboller

Tilbehør

  • 100 g fuldkornsnudler
  • 200 g grønne bønner
  • 1 rød peber
  • 1 rødløg, lille
  • 1 håndfuld bønnespirer
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk. ekstra jomfruolivenolie til stegning af hvidløg
  • 300 g spinat
  • ½ spsk. sesamolie
  • 1 spsk. hoisinsauce
  • 1 tsk. sesam

Sådan laver du asiatiske kødboller

  • Rør kødet med vand og salt.

  • Finhak løg, chili og citrongræs, og bland det i farsen sammen med soja og peber.

  • Form små kødboller, og steg dem i olie.

  • Kog nudlerne efter embal­lagens anvisning. Nip bøn­nerne, og kog dem i 3 min.

  • Lynsteg bønner, rød peber i strimler og rødløg i både. Bland nudlerne i, svits 2 min., og tilsæt bønnespirer.

  • Steg skiver af hvidløg i olie, vend spinat i, svits hurtigt, og smag til med sesamolie.

  • Rul kødbollerne i hoisin- sauce, og drys med sesam.

  • Anret nudler med kødboller ovenpå. Servér spinaten til.