Skål med asiatiske kødboller, nudler og grøntsager
© Skovdal Nordic

Asiatiske kødboller med stegte nudler og spinat

Træt af de klassiske aftensmadsretter? Så lad dig inspirere af det asiatiske køkken og inviter familie eller venner på smagfulde kødboller med stegte nudler og sprøde grøntsager.

18. januar 2019 af Inge Skovdal

Kødboller med stegte nudler og spinat

2 personer

Kødboller:

250 g svinekød
½ spsk. vand
1 tsk. havsalt, lille
1 løg, lille
2 spsk. soja
¼ rød chili
Lidt citrongræs, frisk
Sort peber, friskkværnet
2 tsk. koldpresset rapsolie til stegning af kødboller


Tilbehør:

100 g fuldkornsnudler
200 g grønne bønner
1 rød peber
1 rødløg, lille
1 håndfuld bønnespirer
2 fed hvidløg
1 tsk. ekstra jomfruolivenolie til stegning af hvidløg
300 g spinat
½ spsk. sesamolie
1-2 spsk. hoisinsauce
1 tsk. sesam

Sådan laver du asiatiske kødboller

  • Rør kødet med vand og salt.
  • Finhak løg, chili og citrongræs, og bland det i farsen sammen med soja og peber.
  • Form små kødboller, og steg dem i olie.
  • Kog nudlerne efter embal­lagens anvisning. Nip bøn­nerne, og kog dem i 3 min.
  • Lynsteg bønner, rød peber i strimler og rødløg i både. Bland nudlerne i, svits 2 min., og tilsæt bønnespirer.
  • Steg skiver af hvidløg i olie, vend spinat i, svits hurtigt, og smag til med sesamolie.
  • Rul kødbollerne i hoisin- sauce, og drys med sesam.
  • Anret nudler med kødboller ovenpå. Servér spinaten til.

Næringsindhold pr. person:

Energi: 594 kcal
Protein: 41,4 g
Fedt: 21 g
Kulhydrat: 64,8 g
Kostfibre: 10,3 g

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor kan du bedst lide at træne?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: