Koldpresset rapsolie, 3-4 dryp til bønnernes kogevand
Pesto
3
spsk.
pinjekerner
1
bundt
persille, bredbladet
1
dl
ekstra jomfruolivenolie
3
spsk.
parmesanost, fintrevet
Sort peber, friskkværnet
Sådan gør du
Kog pasta, kartofler og grønne bønner i tre gryder: Pasta og kartofler koges al dente i letsaltet vand. Put de hvide bønner ned til pastaen det sidste minut, så de også bliver varme. Hæld kogende vand over de grønne bønner, drys med salt, og dryp med rapsolie, og kog op max 1 min.
Rist pinjekernerne på en tør pande.
Blend olivenolie med pinjekerner, persille og parmesanost. Smag pestoen til med salt og peber.
Anret pasta og kartofler med de to slags bønner i to dybe tallerkner. Dryp 1 spsk. persillepesto hen over hver portion.