Pastasalat med kartofler, bønner og pesto

25 minutter
562 kcal

Sund og nærende aftensmad på under 30 minutter.

Skål med pastasalat og bønner

Pasta med nye kartofler, bønner og pesto

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 60 g fuldkornspasta
  • 200 g nye kartofler
  • 200 g grønne bønner
  • Havsalt
  • 100 g hvide bønner, fra dåse
  • Koldpresset rapsolie, 3-4 dryp til bønnernes kogevand

Pesto

  • 3 spsk. pinjekerner
  • 1 bundt persille, bredbladet
  • 1 dl ekstra jomfruolivenolie
  • 3 spsk. parmesanost, fintrevet
  • Sort peber, friskkværnet

Sådan gør du

  • Kog pasta, kartofler og grønne bønner i tre gryder: Pasta og kartofler koges al dente i letsaltet vand. Put de hvide bønner ned til pastaen det sidste minut, så de også bliver varme. Hæld kogende vand over de grønne bønner, drys med salt, og dryp med rapsolie, og kog op max 1 min.

  • Rist pinje­kernerne på en tør pande.

  • Blend olivenolie med pinjeker­ner, persille og parmesanost. Smag pestoen til med salt og peber.

  • Anret pasta og kartofler med de to slags bønner i to dybe tallerkner. Dryp 1 spsk. persillepesto hen over hver portion.

Det behøver ikke at være besværligt at lave lækker og sund aftensmad. Her finder du en lang række opskrifter på aftensmad, du kan lave på under 30 minutter.