Syltede rødløg i glas og rødløg på bord
Rødløg

Pift dine retter op med disse superlækre syltede rødløg. De smager fantastisk i alt fra burger og wraps til salater og sandwiches.

© iStock

Syltede rødløg - supernemt og lækkert

Syltede rødløg smager fantastisk og er perfekte som tilbehør i både burgeren og salaten. Her får du to nemme opskrifter – den ene tager kun ganske få minutter.

12. april 2018 af Signe Moesby Leth

Har du først lavet syltede rødløg til din burger eller sandwich én gang, er du tæt på at blive afhængig. – Især når du opdager, hvor nemt det er. Tjek bare vores to lækre opskrifter her. Den ene er klar på ganske få minutter.

Syltede rødløg

  • 2 rødløg
  • 1 dl æblecider-eddike
  • 1 dl vand
  • 1 spsk. honning
  • ½ tsk. havsalt

Sådan laver du syltede rødløg

  • Skær løgene i tynde skiver eller ringe – jo tyndere, jo blødere løg – og omvendt: jo tykkere, jo sprødere løg. 
  • Kom løgene i et sylteglas med låg.
  • Bring resten af ingredienserne i kog, og lad dem simre i et par min.
  • Hæld væsken over løgene, og luk til.
  • Lad trække i 6-8 timer.


Opskriften er supernem, men da rødløgene skal trække på køl i 6-8 timer, er det måske ikke den optimale opskrift, hvis trangen til syltede rødløg kommer over dig her og nu. Men så er det jo heldigt, at vi også kan hjælpe dig med en opskrift på råsyltede rødløg, der kun tager ganske på minutter:


Råsyltede rødløg

  • 1 rødløg
  • 4 spsk. balsamico
  • 2 spsk. sukker

Sådan laver du råsyltede rødløg

  • Skær rødløget i skiver eller ringe – jo tyndere, jo blødere løg – og omvendt: jo tykkere, jo sprødere løg. 
  • Bland balsamico og sukker, vend rødløgene heri, og servér. 

Sådan varierer du dine syltede rødløg

Du kan sagtens varierede de syltede rødløg ved at tilsætte forskellige krydderier eller krydderurter. Prøv fx at tilsætte:

  • 1 tsk. korianderfrø
  • 1 tsk. fennikelfrø
  • 1 tsk. hel spidskommen
  • 1 tsk. stjerneanis
  • 1 frisk chili skåret i tynde ringe
  • Et par kviste fisk rosmarin
  • 5-6 fed hvidløg

Hvad kan jeg bruge syltede rødløg til?

Her er det faktisk kun din fantasi, der sætter grænsen. Syltede rødløg er oplagte i burgere og på hotdogs, men er også lækre i sandwiches, på salater og som tilbehør til kød og fisk.
Få inspiration til et par lækre og sunde retter her: 

Skandinavisk bowl med rejer og syltede rødløg

Se opskriften her


Kålhotdog med lynsyltede rødløg

Se opskriften her

Kan jeg lave syltede rødløg uden sukker?

Ja, det kan du sagtens. I stedet for honning eller sukker kan du bruge sødemidler som sukrin, stevia eller lignende.
Syltede rødløg spises dog normalt i så små mængder, at det måske ikke lige er her, at der er det største behov for at spare på sukkeret. Det meste af sukkeret vil desuden være tilbage i væsken, som du jo ikke indtager, men valget er dit. 

Hvor længe kan syltede rødløg holde sig?

Syltede rødløg kan sagtens holde sig i køleskabet i et par uger, selvom det smager så godt, at der næppe er meget tilovers.
Hvis du vil sikre dig, at de syltede rødløg holder sig, kan du med fordel skylle sylteglasset i først kogende vand og dernæst atamon. Sørg for at løgene er helt dækket af eddikelagen.

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor kan du bedst lide at træne?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: