Syltede rødløg – supernemt og lækkert

10 minutter

Syltede rødløg smager fantastisk og er perfekte som tilbehør i både burgeren og salaten. Her får du to nemme opskrifter – den ene tager kun ganske få minutter.

Syltede rødløg i glas og rødløg på bord

UHMMM, SYLTEDE RØDLØG – de smager fantastisk i alt fra burger og wraps til salater og sandwiches.

© iStock

Har du først lavet syltede rødløg til din burger eller sandwich én gang, er du tæt på at blive afhængig. Især når du opdager, hvor nemt det er!

Tjek vores to lækre opskrifter her. Den ene er klar på ganske få minutter!

Alt du skal vide om syltede rødløg

VIDEO: Nemme syltede rødløg

VIDEO: Se, hvor nemt og hurtigt du kan lave lækre syltede rødløg – brug det i sandwich, burger, salat, på hotdogs og som tilbehør til kød og fisk. © Marie Lyng Wium

Syltede rødløg

10 minutter
Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 portion

  • 4 stk. rødløg
  • 2 dl vand
  • 2 dl æblecider-eddike
  • 2 spsk. honning
  • 1 tsk. peberkorn

Sådan laver du syltede rødløg

  • Skær løgene i tynde skiver eller ringe – jo tyndere, jo blødere løg, og omvendt: jo tykkere, jo sprødere løg.

  • Kom løgene i et sylteglas med låg.

  • Bring resten af ingredienserne i kog, og lad dem simre et par min.

  • Hæld væsken over løgene, og luk til.

  • Lad trække i 6-8 timer.


Opskriften er supernem, men da rødløgene skal trække på køl i 6-8 timer, er det måske ikke den optimale opskrift, hvis trangen til syltede rødløg kommer over dig her og nu. Men så er det jo heldigt, at vi også kan hjælpe dig med en opskrift på råsyltede rødløg, der kun tager ganske på minutter:

Råsyltede rødløg

10 minutter
Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 1 stk. rødløg
  • 4 spsk. balsamico
  • 2 spsk. sukker

Sådan laver du råsyltede rødløg

  • Skær rødløget i skiver eller ringe – jo tyndere, jo blødere løg, og omvendt: jo tykkere, jo sprødere løg.

  • Bland balsamico og sukker, vend rødløgene heri, og servér.


Sådan varierer du dine syltede rødløg

Du kan sagtens variere de syltede rødløg ved at tilsætte forskellige krydderier eller krydderurter. Prøv fx at tilsætte:

  • 1 tsk. korianderfrø
  • 1 tsk. fennikelfrø
  • 1 tsk. hel spidskommen
  • 1 tsk. stjerneanis
  • 1 frisk chili skåret i tynde ringe
  • Et par kviste frisk rosmarin
  • 5-6 fed hvidløg

Hvad kan jeg bruge syltede rødløg til?

Her er det faktisk kun din fantasi, der sætter grænser! Syltede rødløg er oplagte i burgere og på hotdogs, men er også lækre i sandwiches, på salater og som tilbehør til kød og fisk.
Få inspiration til et par lækre og sunde retter her:

Bowl med rejer og syltede rødløg

SKANDINAVISK BOWL MED REJER OG SYLTEDE RØDLØG Se opskriften her

Kålhotdog med lynsyltede rødløg

KÅLHOTDOG MED LYNSYLTEDE RØDLØG Se opskriften her

Kan jeg lave syltede rødløg uden sukker?

Ja, det kan du sagtens. I stedet for honning eller sukker kan du bruge sødemidler som sukrin, stevia eller lignende.

Syltede rødløg spises dog normalt i så små mængder, at det måske ikke er her, at der er størst behov for at spare på sukkeret. Det meste af sukkeret vil desuden være tilbage i væsken, som du jo ikke indtager. Men valget er selvfølgelig dit.

Hvor længe kan syltede rødløg holde sig?

Syltede rødløg kan sagtens holde sig i køleskabet i et par uger, selvom de smager så godt, at der næppe er mange tilovers.

Hvis du vil sikre dig, at de syltede rødløg holder sig, kan du med fordel skylle sylteglasset i først kogende vand og dernæst atamon. Sørg for, at løgene er helt dækket af eddikelagen.