Sunde vafler – den bedste opskrift på lækre spinatvafler
Er du også vild med sunde vafler? Så prøv vores opskrift på nemme og lækre spinatvafler, og tjek de mange tips til både vaffelbagning og sunde toppings.
Er du også vild med sunde vafler? Så prøv vores opskrift på nemme og lækre spinatvafler, og tjek de mange tips til både vaffelbagning og sunde toppings.
Det er både nemt og hurtigt at lave lækre sunde vafler, du kan spise til aftenmad. Her får du en opskrift på skønne spinatvafler med rejer og avocado. Velbekomme!
TIP! Giv din vaffeldej lidt krydderi
Dine vafler har kun godt af et skud krydderier. Prøv fx at komme hakkede krydderurter og lidt presset hvidløg i dejen til dine madvafler.
Vaffeldejen til dine søde vafler, kan du give et drys kanel eller kardemomme, lidt revet ingefær, en skefuld mørk kakao eller en omgang citronsaft- og skal.
Engang var vafler noget, man primært fik serveret med syltetøj og flormelis – måske endda en kugle is. Den tid er for længst forbi. Heldigvis. For i dag er vafler også blevet en del af det salte køkken og kan således spises både morgen, middag og aften.
Du kan opgradere sundheden i dine vafler på to måder: via vaffeldejen og via din topping, og det får du masser af forslag til i artiklen her. Lyder det fristende? Jamen så lad os da få varmet vaffeljernet op og se at komme i gang. Vi hjælper dig på vej med en stribe lækre og sunde forslag.
Det er næsten kun din fantasi, der sætter grænser for, hvilke ingredienser du kan blende med i din vaffeldej. Det er ret nemt at gøre en traditionel vaffeldej lidt sundere. Du kan fx både bruge grøntsager, frugt og sundt mel. Få en stribe forslag her:
Læs også: Hjemmelavet knækbrød – få en sund opskrift med kerner
Det kan du sagtens. Vores opskrift på spinatvafler her i artiklen er faktisk glutenfri, idet vi bruger boghvedemel i stedet for hvedemel.
5 glutenfrie meltyper:
Er du veganer, behøver du ikke at undvære vafler. Se her, hvordan du kan lave vafler uden æg og mælk.
Det kan der være flere grunde til. En af de hyppigste er, at vaflerne stables, i takt med at de bages. Når varmen fra de nybagte vafler ikke kan komme væk, dannes der kondens, og vaflerne bliver bløde.
Sådan får du sprøde vafler:
Tjek vores lækre opskrifter på vafler:
Ja, du kan komme andet end is, sukker og syltetøj på dine vafler. Tjek vores 9 sunde og lækre forslag til såvel ‘madvafler’ som søde vafler.
Det afhænger naturligvis af varmen, men regn med ca. 2-4 minutter. Du kan også vælge et vaffeljern med indikatorlys, der viser, hvornår vaflerne er færdigbagte.
Vaffeldej kan holde sig 2-3 dage i køleskabet, så hvis du gerne vil have vafler flere dage i træk, kan du sagtens lave en stor portion dej, så du nemt lige kan bage en omgang vafler.
Hæld fx dejen på en stor, tom sodavandsflaske. Og husk at piske – eller ryste – dejen hurtigt igennem, inden du begynder at bage.
Brug en blender, hvor dejen blendes sammen ved høj kraft. Har du ingen blender, kan du stille dejen på køl en halv times tid og så piske igen med din håndmixer.
Du kan også hælde dejen gennem en sigte og “mase” de melklumper, der bliver fanget af sigten.
Det kan du tro – hvis der ellers bliver nogle tilovers! Frys vaflerne ned i en tætlukket frysepose, når de er helt kolde. Når de skal spises, tør du dem op og luner dem hurtigt i en varm ovn.
Der er mange forskellige slags vaffeljern at vælge imellem, og inden du køber, kan du lige gøre dig en række overvejelser.
Det korte svar er: Du bruger sikkert for lidt fedtstof til at stege i.
I nogle opskrifter er der olie eller smeltet smør i dejen, hvilket i sig selv er med til at sørge for, at vaflerne ikke hænger fast. Af og til er det dog ikke helt nok, og så må du lige pensle dit vaffeljern med lidt smør eller olie, inden du hælder dej på. Nogle gange er det nok at pensle en enkelt gang inden det første kuld vafler.
Et vaffeljern med nonstickbelægning kan også forebygge, at vaflerne hænger fast. Og det samme kan tålmodighed – vent med at åbne vaffeljernet, til vaflerne er færdige.
At bage vafler bliver ofte en fedtet affære, idet der nemt løber både dej og fedtstof ud af jernet. Du slipper derfor ikke for lidt rengøring.
Vaffeljernets yderside kan du nemt klare med en klud vredet op i varmt vand med lidt opvaskemiddel.
Kan vaffelpladerne tages af, kan du også vaske dem af i varmt opvaskevand. Tør dem grundigt af, inden du sætter dem tilbage. Sidder vaffelpladerne fast, kan du tørre dem af med fugtig køkkenrulle.
Artiklen blev bragt i I FORM nr. 05/2023