Fiskefrikadeller og pastasalat med persillepesto

40 minutter
599 kcal

Mangler du inspiration til let aftensmad, er et af vores favoritbud denne opskrift på lækre fiskefrikadeller af tun, serveret med en skøn pastasalat.

Fiskefrikadeller og pastasalat med persillepesto

ER DU VILD MED TUN? Så prøv vores tunfrikadeller med pastasalt.

© wichmann+bendtsen

Fiskefrikadeller og pastasalat med persillepesto

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Tunfrikadeller:

  • 1 gulerødder
  • ½ rød peberfrugt
  • ½ lille løg
  • ½ fed hvidløg
  • 1 ds. tun i vand, drænet
  • 1 æg
  • 1½ dl havregryn
  • ½ tsk. paprika
  • ¼ tsk. chilipulver
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Persillepesto:

  • ½ spsk. parmesan
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • ¾ spsk. pinjekerner
  • ¼ spsk. citronsaft
  • ½ fed hvidløg
  • 2 spsk. jomfruolivenolie

Pastasalat:

  • 60 g cherrytomater
  • ½ peberfrugt
  • ¼ agurk
  • 1 forårsløg
  • ½ bundt radiser
  • 137 g kogt fuldkornspasta
  • ½ dl ærter, friske eller frosne
  • 37 g mozerallaost
  • ½ håndfuld bredbladet persille

Sådan gør du

  • Varm ovnen op til 180 gr.
  • Riv gulerødder, peberfrugt, løg og hvidløg fint. Rør sammen med de øvrige ingredienser til dellerne.
  • Form 16 frikadeller, og læg dem på en bageplade foret med bagepapir. Bag i 30 min., eller til de er gyldne.
  • Riv parmesan, og blend med de øvrige ingredienser til pestoen.
  • Skær tomater, peberfrugt, agurk, forårsløg og radiser i passende størrelser, og bland med kogt pasta, ærter, grofthakket persille og pesto.

TIP! Får du rester af restemaden, smager det hele glimrende i næste dags madpakke. Rester holder sig typisk 4 dage på køl.


Newsletter background