Kvinder og mænd skåler i drinks

Mænd har størst social gevinst af at drikke alkohol, viser forsøg.

© iStock

Kvinder er bedst til fest uden alkohol

Læs, hvorfor det kun er det ene køn, der har "brug for" alkohol, når de er til fest! Den anden halvdel kan nemlig sagtens hygge sig ædru.

29. marts 2017 af Jeanette Linder

Festen er lige begyndt. I det ene hjørne sidder en flok mænd rundt om et bord, i det andet hjørne sidder deres koner. Hvor er stemningen højest? Det er den sandsynligvis blandt kvinderne. Vi er nemlig bedst til at have det sjovt og knytte bånd til hinanden, når vi er ædru, lyder konklusionen i et forsøg.

Her har eksperter observeret, hvordan folk socialiserer, mens de drikker. I alt blev 720 personer af begge køn filmet, og der viste sig en tydelig tendens til, at kvinderne havde det sjovere sammen end mændene, før der for alvor kom alkohol indenbords.

Læs også: 5 overraskende fordele ved at drikke vin.

Normer bremser følelser

I tøsegrupperne gik snakken generelt mere livligt og var også mere højrøstet fra begyndelsen, hvorimod mændene først efter et par genstande begyndte at dele flere smil samt tale højere og oftere. Eksperterne mener, det skyldes maskuline normer, som gør mændene mere tilbageholdne og flove over at vise for mange følelser. Alkoholen medfører dog ændringer i hjernen, som gør dem mindre hæmmede og bedre i stand til at vise deres følelser over for vennerne.

Derfor er der altså generelt en større social gevinst ved at drikke alkohol, når du er mand, lyder det fra eksperterne.

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: