Kvinde med hovedet ned i bordet. Ved sin computer.

Flere typer job kan ifølge eksperter øge risikoen for depression, bl.a. stillesiddende job.

© iStock

Disse job gør dig mest deprimeret

En ny undersøgelse viser, at nogle former for job har langt større risiko for at udløse en depression end andre. Se en top 10 her!

17. januar 2017 af Marie Alkestrup / Costume.dk

Da man i gennemsnit bruger halvdelen af sit liv på arbejdsmarkedet, har ens arbejde ofte en kæmpe betydning for ens velbefindende og hverdag. Derfor er et godt job vigtigt for at føle glæde i hverdagen. Men ifølge en ny, amerikansk undersøgelse udgivet på Mentalhelp.net er der nogle jobs med større sandsynlighed for, at ansatte udvikler en depression

Ifølge undersøgelsen kræver mange af de jobs, som ligger øverst på listen, interaktion med offentligheden i form af en-til-en samtaler, hvilket typisk forekommer hos socialrådgivere, i salg eller personlig service.

De brancher, der scorede højest på depressions-kurven var også dem, som kunne menes at have den største forskel på, hvor meget den enkelte yder i forhold til udbytte, samt jobs med meget lidt fysisk aktivitet.

TEST: 10 tegn på at du lider af depression.

Undersøgelsens resultat blev udarbejdet over en tre-årig periode, og bestod af svar fra 214.413 personer fordelt på 53 forskellige brancher. De ti brancher og jobs med størst sandsynlighed for depression er som følgende:

1. Chauffør inden for varetransport
2. Ejendomsmægler
3. Socialrådgiver
4. Fabrikant
5. Servicemedarbejder
6. Juridisk rådgiver
7. Renovationsbranchen
8. Medlemsrekrutering
9. Finansiel mægler
10. Print og udgivelse

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor vil du helst tilbringe sommerferien?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: