Lidt stor kvinde er ude at løbe i en park.

Dyrker du motion regelmæssigt, betyder det mindre for dit helbred, om du vejer for meget eller ej. 

© iStock

Motion er vigtigere end din vægt

Overvægt og fedme er dårligt for dit helbred. Men denne overraskende ting er faktisk lige så slem. Heldigvis kan du gøre noget ved det NU!

9. marts 2017 af Anja Bruneskjold

Hvis du er overvægtig, men dyrker regelmæssig motion, er der gode nyheder til dig. I hvert fald, hvis man skal tro et hollandsk studie, hvor 5344 midaldrende og ældre mennesker deltog i et forsøg.
I Undersøgelsen skulle deltagerne fortælle om deres motionsvaner og højde og vægt for at få målt deres BMI. Forskerne indhentede også oplysninger omkring forsøgspersonernes hjerteanfald og andre hjertesygdomme over de sidste 15 år.

Hvordan beregner du dit BMI-tal?

Resultatet blev i første omgang, som forskerne havde forventet: at der er en klar sammenhæng mellem overvægt og fedme og hjerteproblemer.
Men da forskerne kiggede nærmere på de overvægtiges regelmæssige motionsvaner, viste det sig, at de slet ikke havde de samme udfordringer som de overvægtige, der ikke dyrkede motion overhovedet. Faktisk blev det tydeligt, at de overvægtige, der dyrkede regelmæssig motion, havde lige så stor, eller lille, risiko for hjerteproblemer som normalvægtige mennesker, der også dyrkede regelmæssig motion.

Regelmæssig motion viste sig altså at gøre risikoen for hjerteanfald og andre hjertesygdomme væsentlig mindre - nærmest ligegyldigt, hvilket tal, der står på badevægten. Det afgørende var, om personen var aktiv eller ej

Forskerne fra Holland regnede al form for motion med - også selvom det blot handlede om at cykle til og fra arbejde. 

Kilde: European Journal of Preventive Cardiology

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvad er din vigtigste grund til at træne?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: