11 lette og lækre keto-venlige opskrifter

Vil du spise sund ketokost, skal du styre uden om kulhydrater og spise ekstra af det sunde fedt fra fx fed fisk, avocado og nødder. Er du et stort spørgsmålstegn? Så kommer der her en lind strøm af keto-egnede opskrifter.

Keto-opskrift – ketobowl med laks og avocado

KETO-OPSKRIFT | Du behøver ikke svælge i bacon og fløde, når du følger keto diæten. Prøv fx denne keto-bowl med laks, avocado og kulhydratfattige grøntsager.

© wichmann+bendtsen

At følge en keto-diæt indebærer for de fleste af os en ret radikal kostomlægning: (Næsten) al kulhydrat skal luges ud af kosten, som til gengæld skal proppes med betydelig mere fedt og fede fødevarer, end vi er vandt til. Det kan være svært, og vi risikerer at komme til at spise mere af det usunde mættede fedt i form af smør, fløde og bacon, end godt er.

Derfor har vi her samlet en stribe keto-egnede opskrifter til dig, som gerne vi prøve kræfter med keto uden at gå på kompromis med sundheden – og samtidig gerne vil slippe for bøvlet med at holde styr på, om din kost nu har den rigtige sammensætning. Med vores keto-egnede opskrifter har vi nemlig gjort arbejdet for dig.

Hop direkte til vores keto-venlige opskrifter

Hvad er særlig for keto-venlige opskrifter?

Vores keto-venlige opskrifter lever alle op til keto-diætens principper. Normalt forbrænder kroppen energi primært fra kulhydrat, men hvis du holder (næsten) op med at spise ris, pasta og andre stivelseskilder, må den finde en anden "benzin". På en ren keto-diæt er princippet, at kroppen begynder at forbrænde fedt i stedet for kulhydrat. Det kaldes, at kroppen går i ketose.

Det kræver imidlertid, at du maksimalt indtager 50 g kulhydrater om dagen. Som tommelfingerregel skal du få hele 70-80 % af dine kalorier fra fedt, mens kulhydraterne kun må bidrage med højst 10 % af kalorierne (mod normalt op mod 65 %).

Energifordelingen i de keto-egnede opskrifter her på siden varierer fra opskrift til opskrift, men alle opskrifter vil kunne indgå i en keto-diæt – og samtidig er de både sunde, velsmagende og lette at lave.

Du kan glæde dig til masser af grøntsager (hovedsageligt dem, der vokser over jorden), kød, fisk og fugl, sundt fedt fra planteolier, avocado og nødder samt æg i lange baner. Og skal vi så komme i køkkenet?

LÆS OGSÅ: 100+ opskrifter til antiinflammatorisk kost

Keto-venlige opskrifter


11 lette, lækre og sunde keto-venlige opskrifter

Værsgo: Opskrifter på lækker hverdagsmad, der følger keto-diætens principper. Du kan glæde dig til masser af sunde fedtstoffer, samt grønt, kød, fisk, fugl. Og kulhydraterne? Dem har vi skruet helt ned for.

Blomkålspizza med kylling
© wichmann+bendtsen

Blomkålspizza med kylling

Traditionel pizzabund af mel falder ved siden af ketokosten. Så her er bunden lavet af fintrevet blomkål. Resten af fyldet er det samme. Det er sundt, og smager godt.

Find opskriften her

Pokebowl
© wichmann+bendtsen

Keto-bowl med laks og grønt

Hurtig og nem hverdagsret for ketospiseren, som både byder på fed fisk og masser af friske grøntsager. Nogle gange skal man bare ikke komplicere mere end højst nødvendigt, vel?

Find opskriften her

Fyldte peberfrugter med oksekød
© wichmann+bendtsen

Fyldte peberfrugter med oksekød og ost

Den krydrede smag fra ovnstegt peberfrugt passer bare godt med oksekød og smeltet ost! Du kan sætte flueben ud for protein og plantefibre og springer elegant over for mange kulhydrater. Det er ketomad!

Find opskriften her

Keto-pandekager med hindbærskum
© wichmann+bendtsen

Keto-pandekager med hindbærskum

De lækre pandekager er bagt på hytteost og mandelmel – ikke skyggen af hvedemel. Den lækre hindbærskum vejer tungt i fedtregnskabet, men det er heldigvis helt i orden på en ketokost.

Find opskriften her

Bagt avocado med æg
© wichmann+bendtsen

Bagt avocado med æg

Kombien avocado og æg går aldrig af mode, men har du prøvet at bage det i ovnen? Her er opskriften på en lækker frokostret, som både mætter og nærer med sundt plantefedt og en vifte af vitaminer. Og så er den velegnet til dig, der er på ketokost.

Find opskriften her

Avocado med rejer
© wichmann+bendtsen

Keto-rejecocktail

Smagsbombe af rejer, avocado og mayo, der tager to minutter at anrette. Avocadoen er spækket med kostfibre, E-vitamin og sundt fedt i rigelige mængder, som er mere end velkomne i ketokosten.

Find opskriften her

Laks og grønt i fad
© wichmann+bendtsen

Ovnbagt laks og grønt i fad

Man kan hurtigt gå død i besværlige keto-opskrifter. Men ikke her! Du smækker bare laks, porrer og spidskål i et fad, og sætter det i ovnen. Laksen indeholder rigeligt af den sunde, umættede fedt og grøntsagerne er fattige på kulhydrater.

Find opskriften her

Broccolibrød
© wichmann+bendtsen

Ketovenligt broccolibrød

Få sneget ekstra fibre og grøntsager ind i hverdagen med vores nemme broccolibrød, der sagens kan spises på en ketokost, fordi det er helt uden mel. Og så smager det lækkert.

Find opskriften her

Æggemuffins
© wichmann+bendtsen

Æggemuffins med spinat og kalkunbacon

Prøv de skønne æggemuffins med spinat og kalkunbacon som en mættende og smagfuld frokost – både derhjemme og på farten. Du kan skifte kalkunbaconen ud med almindelig bacon, hvis du lyster.

Find opskriften her

Æggewraps
© wichmann+bendtsen

Keto-wraps med kylling og mayo

Wrapsene er lavet af æg og fyldet af kylling, så det er godkendt ketomad. Den selvrørte mayo er prikken over i’et. Et lækkert, mættende og smagfuldt måltid.

Find opskriften her

© wichmann+bendtsen

Grøntsagspasta med spinatpesto og bagt laks

Den grønne pasta af squash, radiser og asparges er udsøgt tilbehør til den ovnbagte laks. Det er det ketovenlige valg i stedet for almindelig pasta. Og så smager det himmelsk med spinatpesto over.

Find opskriften her