“Vi skal have mexicansk i aften” – dén besked gør som regel lykke hos både store og små, og i denne uge kan du så blive populær hele fire gange.
Hola, chicas! På med sombreroen, for der er stærke sager på menuen i denne uge, hvor vi smutter en tur til Mexico.
Du kan mærke varmen brede sig i kroppen allerede mandag, hvor vi byder på spicy kylling i en lækker salatbowl med bønner, majs og guacamole.
Dagen efter bliver lige så hot. Her serverer vi en nem chilisuppe med kidneybønner. Servér den rygende varm, gerne med groft brød til og en klat creme fraiche på toppen. Overvej gerne at lave dobbeltportion og smide halvdelen i fryseren – så er der nem mad til en travl dag.
Onsdag er der bløde tacos med avocado og grillet laks, og dagen efter kan du øve dig på dit spanske, når du skal lave huevos rancheros – en klassisk mexicansk ret med æg i en krydret tomat-bønnesovs. Retten er supernem og både mætter og varmer. For mere mæthed øger du blot antallet af æg.
Fredag er der en mexicansk klassiker på menuen – chili con carne. Er du ikke til oksekød, kan du prøve vores lækre vegetarversion her – chili sin carne.
Vi er kommet ind i december, så mon ikke, at nogen af jer har lyst til at julehygge i weekenden? Vi foreslår en omgang julekonfekt, fx i form af sundere snickerskugler eller hjemmelavede bountybarer. Mums! Velbekomme!
Ugens tip
Mexicansk på skrump
Kalorierne løber nemt løbsk, når menuen står på mexicansk, men som med al anden madlavning styrer du jo selv, hvilke råvarer du vælger.
Drop fx risen, og skru i stedet godt op for grøntsager og mættende bønner i alle afskygninger.
Brug salsa i stedet for creme fraiche og bjerge af smeltet ost, og vælg fuldkornstortillaer frem for friturestegte tacoskaller.
I FORMs madplan giver inspiration til hverdagsmenuen
Hver uge serverer vi 5 sunde aftensmads-opskrifter, der er udvalgt efter principperne herunder. Du får også en bonusret til weekenden.