Hjemmelavet sundt kerneknækbrød

80 minutter
149 kcal

Hjemmelavet knækbrød er bare lækkert. Prøv vores version helt uden mel og gluten – men med masser af sunde frø og kerner.

knækbrød

KNÆKBRØD – Husk at køle af på en bagerist, så de bliver helt sprøde. Opbevares i fx en kagedåse.

© wichmann+bendtsen

Hjemmelavet sundt kerneknækbrød

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 STYK

  • ¼ dl hørfrø
  • ¼ dl chiafrø
  • ⅓ dl græskarkerner
  • ¼ dl solsikkekerner
  • ¼ tsk. havsalt
  • ⅓ tsk. krydderier, fx rosmarin, timian og oregano
  • ⅓ dl koldt vand

Sådan gør du

  • Varm ovnen op til 150 gr.
  • Rør alle ingredienser grundigt sammen. Lad blandingen hvile mindst 15 min.
  • Fordel jævnt på en bageplade foret med bagepapir.
  • Bag i ca. 1 time, til knækbrødet er let gyldent i kanten. Køl af på en bagerist, og bræk knækbrødet ud i mindre stykker.
  • Opbevar de afkølede knækbrød i en lufttæt beholder indtil servering.

TIP: Romescosauce er også god som spread i sandwich.
TIP: Prøv at tilsætte lidt revet gulerod eller rødbede til dejen, hvis du vil have knækbrød i skønne farver.

I FORM nr. 12/2023