Blomkålsbolle med tunsalat og gnavegrønt

30 minutter
442 kcal

Blomkålsboller smurt med tunsalat og grønt. En genial måde at få flere grøntsager, og så er den perfekt til frokosten – både på farten og på hjemmekontoret.

Blomkålsbolle med tunsalat, gulrødder, agurk og peberfrugt

NY OG ANDERLEDES MÅDE AT SPISE BLOMKÅL PÅ – Prøv det!

© wichmann+bendtsen

Blomkålsbolle med tunsalat og gnavegrønt

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 120 g blomkål
  • 1 æg
  • 1 spsk. pulveriserede loppefrøskaller
  • 2 spsk. mandelmel
  • 1 nip havsalt
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 store salatblade
  • 1 tomat
  • ½ agurk
  • Frisk dild
  • Gnavegrønt, fx gulerod, agurk og peberfrugt

Tunsalat:

  • ¾ dl hytteost
  • 2 spsk. mayonnaise
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • ½ rødløg
  • ½ rød snackpeber
  • 1 ds. tun i vand

Sådan gør du

  • Varm ovnen op til 185 gr.
  • Riv blomkål fint, evt. i en foodprocessor. Tilsæt æg, loppefrøskaller, mandelmel, salt og bagepulver. Rør, til du har en lind masse.
  • Form to boller på en bageplade med bagepapir. Bag i 25 min.
  • Blend hytteost, mayonnaise, salt og peber sammen.
  • Hak rødløg, og skær snackpeber i små tern. Bland alle ingredienser til tunsalaten.
  • Fyld blomkålsbollen med tunsalat, salat, skiver af tomat og agurk samt frisk dild.
  • Servér med gnavegrønt.

Tip! Blomkålsbollerne kan fryses, hvis du laver flere ad gangen.

Tip! Du skal ikke lave bollerne for flade, for de flader naturligt en del ud i ovnen.


Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Resten af året gratis


Newsletter background