Blomkålsbolle med tunsalat og gnavegrønt

30 minutter
442 kcal

Blomkålsboller smurt med tunsalat og grønt. En genial måde at få flere grøntsager, og så er den perfekt til frokosten – både på farten og på hjemmekontoret.

Blomkålsbolle med tunsalat, gulrødder, agurk og peberfrugt

NY OG ANDERLEDES MÅDE AT SPISE BLOMKÅL PÅ – Prøv det!

© wichmann+bendtsen

Blomkålsbolle med tunsalat og gnavegrønt

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 120 g blomkål
  • 1 æg
  • 1 spsk. pulveriserede loppefrøskaller
  • 2 spsk. mandelmel
  • 1 nip havsalt
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 store salatblade
  • 1 tomat
  • ½ agurk
  • Frisk dild
  • Gnavegrønt, fx gulerod, agurk og peberfrugt

Tunsalat:

  • ¾ dl hytteost
  • 2 spsk. mayonnaise
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • ½ rødløg
  • ½ rød snackpeber
  • 1 ds. tun i vand

Sådan gør du

  • Varm ovnen op til 185 gr.
  • Riv blomkål fint, evt. i en foodprocessor. Tilsæt æg, loppefrøskaller, mandelmel, salt og bagepulver. Rør, til du har en lind masse.
  • Form to boller på en bageplade med bagepapir. Bag i 25 min.
  • Blend hytteost, mayonnaise, salt og peber sammen.
  • Hak rødløg, og skær snackpeber i små tern. Bland alle ingredienser til tunsalaten.
  • Fyld blomkålsbollen med tunsalat, salat, skiver af tomat og agurk samt frisk dild.
  • Servér med gnavegrønt.

Tip! Blomkålsbollerne kan fryses, hvis du laver flere ad gangen.

Tip! Du skal ikke lave bollerne for flade, for de flader naturligt en del ud i ovnen.