Sheet pan med spejlæg, bønner, tomater og blomkål

35 minutter
359 kcal

Spejlæg i ovn. Det er bare drønlet! Og når du bager dem sammen med lækre grøntsager, får du en smuk og kalorielet vegetar-ret.

Sheet pan med spejlæg, bønner, tomater og blomkål

SHEET PAN MED SPEJLÆG – En slags biksemad i en moderne, kalorielet version

© wichmann+bendtsen

Sheet pan med spejlæg, bønner, tomater og blomkål

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 150 g grønne bønner
  • 400 g blomkål
  • 2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 1 tsk. paprika
  • 300 g små tomater
  • 4 æg
  • Frisk timian
  • Økocitron, skallen

Sådan gør du

  • Varm ovnen op til 180 gr.
  • Kom bønnerne i kogende vand i 2 min. Skyl med koldt vand.
  • Skær blomkål ud i små buketter. Vend med 1 spsk. af olien, paprika, lidt salt og peber. Kom i ovnen i 15 min.
  • Halvér tomaterne, vend med timian, salt, peber og en smule olie. Fordel bønner og tomater på hver sin plads på pladen med blomkålen.
  • Put en lille smule olie på pladen i det sidste tomme hjørne, og slå æggene ud herpå.
  • Bag hele molevitten i yderligere 8 min.
  • Riv lidt citronskal over bønnerne, og drys med frisk timian.

TIP! Det er virkelig lækkert at bruge friske bønner, når de er i sæson.

TIP! Overfyld ikke pladen, for så ender dine grøntsager med at koge i deres egen væske i stedet for at bage. Skal du lave mad til mange, så brug en ekstra plade.