Sådan serverer du en sund grillmiddag
Vi guider dig til masser af lækkert grønt til grillen. Og så får du tips til, hvilke kødtyper du skal vælge, og hvilke du skal skrue ned for.
Vi guider dig til masser af lækkert grønt til grillen. Og så får du tips til, hvilke kødtyper du skal vælge, og hvilke du skal skrue ned for.
Det er hyggeligt og lækkert at grille – og det kan også sagtens være sundt. Det kræver bare lige, at du lægger nogle andre råvarer på grillen end den sædvanlige grillbakke fra supermarkedet.
Er du i tvivl om, hvad du så skal smide på den glohede grillrist, så hjælper vi dig på vej her. Ikke mindst til en masse lækkert grillet grønt, men vi guider dig også til lækre fisk og det sundeste kød. Velbekomme!
Ud med | Ind med |
---|---|
Lyse hvidløgsflutes | – Grillet fuldkornsbrød. Spray med lidt olivenolie, og gnid skiverne med flækkede hvidløgsfed inden grilning – Grillet fuldkornsbrød. Spray med lidt olivenolie, og gnid skiverne med flækkede hvidløgsfed inden grilning – Grill avocadoskiver et kort øjeblik på hver side, læg dem på skiver af grillet fuldkornsbrød, og drys med salt, friskkværnet peber og lidt ærteskud |
Fede sovse og dips | – Tomatsalsa – Basilikum- eller persillepesto lavet på enten oliven- eller rapsolie – Hummus Guacamole – Skyrdressing rørt med salt, peber og masser af friske krydderurter |
Kartoffelsalat med en fed dressing | – Kartoffelsalat med skyrdressing, hakkede rødløg og masser af hakkede krydderurter – Bagte kartofler pakket ind i stanniol med skyrdressing eller pesto til |
En hel grillet majskolbe med smør og salt | – En halv grillet majskolbe med lidt god pesto eller tomatsalsa |
Artiklen blev bragt i I FORM nr. 10/2020