Grillet salat med kartofler, asparges og lufttørret skinke

45 minutter
491 kcal

Nogle gange skuffer sommervejret, men sæsonens råvarer går altid rent ind. Her har vi tryllet den lækreste salat frem af bl.a. nye kartofler, grønne asparges og delikate urter.

salat med kartofler, asparges og skinke

FORÅRSSALAT- Salaten kan nydes solo, men smager også fremragende til alle former for kød, grønne bøffer, fisk og fjerkræ.

© Betina Hastoft

Grillet salat med kartofler, asparges og lufttørret skinke

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 PERSONER

  • ⅓ kg nye, faste kartofler
  • Havsalt
  • Ekstra jomfruolivenolie
  • ½ bundt grønne asparges
  • ½ bundt forårsløg
  • 2½ skiv. lufttørret skinke
  • ½ dl cremefraiche, 18 %
  • 1 håndfuld frisk løvstikke
  • ½ dl mayonnaise
  • ¼ økocitron, skal og saft
  • Sort peber, friskkværnet
  • ½ håndfuld kørvel
  • ½ håndfuld dild

Sådan gør du

  • Kog de skrubbede kartofler al dente i letsaltet vand.
  • Halvér kartoflerne, pensl skærefladerne med lidt olie, og grill dem, til der er tydelige grillstriber.
  • Bræk den træede ende af aspargesene. Grill både dem og forårsløgene, og skær herefter i mindre stykker.
  • Grill skinken sprød.
  • Anret kartofler og grøntsager på et fad.
  • Blend cremefraiche og en stor håndfuld løvstikke til en grøn creme, og vend mayonnaisen i. Smag til med citronsaft og skal, salt og peber.
  • Riv skinken i små stykker, og drys ud over fadet sammen med resten af løvstikken, kørvel og dild.
  • Dryp lidt løvstikkecreme over den lune salat. Servér resten til.

TIP Asparges er en udpræget sæsonvare, så spis dem i maj-juni, hvor de er allerbedst.