Sund banankage med chokolade-ganache
Spar næsten halvdelen af de kalorier, du normalt får i en banankage med chokolade-topping. Ingredienserne i vores opskrift er ovenikøbet supersimple, og resultatet er himmelsk!
Spar næsten halvdelen af de kalorier, du normalt får i en banankage med chokolade-topping. Ingredienserne i vores opskrift er ovenikøbet supersimple, og resultatet er himmelsk!
Prøv vores lidt sundere opskrift på banankage uden hvidt sukker og smør, men med olie, skyr og fuldkorn. Vi har skruet ned for kalorierne – men op for smagen.
TIP
Kan jeg bage banankagen i bradepande?
Sagtens. Er det en stor bradepande, skal du gange denne portion med ca. 4,5. Er det en lille bradepande (ca. 22 x 30 cm), skal du gange med 2.
Bagetiden kan ændre sig lidt, så husk at mærke efter, fx med et trægrillspyd, om kagen har fået nok.
TIP
Du kan tilsætte fx lidt mint, peanutbutter eller lakridspulver, hvis du vil have en ganache med en anderledes smag.
TIP
Du kan bruge en stavblender til at perfektionere konsistensen på din ganache – men husk at stikke den skråt ned i chokoladen, så du ikke pisker mere luft ind i den.
Er du ude efter en lidt sundere kage – og hvem er egentlig ikke det, hvis den smager godt? – er banankage et genialt valg.
Bananer er nemlig søde, og hælder du godt med de gule frugter i din kage, kan du spare på en af de ting, der trækker kager i en usund retning: sukkeret.
I vores opskrift her nøjes vi ikke kun med at spare på sukkeret. Vi har faktisk helt droppet det og kan dermed servere en banankage uden det hvide drys, men sødet med banan og lidt honning.
Læs også: Bag sundere kager
Udover at bananer søder, er de også sunde. De forsyner dig især med mineraler som magnesium og kalium, men giver dig også mættende kostfibre samt kulhydrater, der giver dig god energi.
Vælger du I FORMs opskrift på banankage med chokolade, er der mere sundhed at hente i forhold til almindelige banankager.
Vores opskrift giver dig fx færre kalorier, vi har ikke brugt smør, og så har vi også hældt lidt fuldkorn i dejen. Dét og andre sunde tips kan du læse mere om i artiklen, hvor du også får inspiration til andet lækkert bagværk med bananer. Du kan godt glæde dig ...
Små byttehandler eller justeringer kan gøre en stor forskel for din hjemmebagte banankage.
Vi tror faktisk, at du sent bliver træt af vores opskrift på banankage.
Men skulle det virkelig blive tilfældet, kan du skabe lidt variation med forskellige slags fyld, så du enten får lidt ekstra smag eller lidt mere at tygge på.
Kan du ikke få nok af kager med banan? Så tjek også lige disse 4 lækre opskrifter.
Prøv også: Nem svampet kanelkage
Ovne er forskellige, og derfor kan bagetiden godt variere lidt fra ovn til ovn.
Når din banankage nærmer sig den anbefalede bagetid, kan du tjekke den fx med et trægrillspyd. Stik ned i kagen, hvor den er højest. Hænger der dej ved, skal kagen bage lidt længere.
Er kagen ikke færdig, men er den ved at blive mørk på overfladen, kan du lægge et stykke staniol over resten af bagetiden.
Ja, du kan godt bage kagen dagen før.
Pak kagen godt ind, fx i et par fryseposer eller en lufttæt beholder, når den er kølet helt af på bageristen. Lad den stå på køkkenbordet og ikke i køleskabet.
Vent med din topping – uanset om det er vores chokoladeganche eller almindelig smeltet chokolade – til den dag, hvor du serverer banankagen.
Opbevarer du din kage på køkkenbordet, kan den typisk holde sig i ca. 3 dage.
Bruger du vores opskrift med chokoladeganache på toppen, skal banankagen opbevares på køl. Her kan den typisk holde sig i 2 dage. Uden ganachen kan kagen holde sig længere.
Sagtens. Sørg for, at banankagen er blevet helt kold, og pak den så grundigt ind i et par fryseposer.
Frys kagen ned uden chokoladecreme på toppen. Den skal du først tilføje, når du har tøet kagen op igen.
Svaret giver nok næsten sig selv. Der er bananer i dem begge, men hvor et bananbrød er et sødligt brød, er en banankage en reel kage.
Er du ikke så meget til kage? Eller tænker du, hver ting til sin tid – så er vores to forskellige bananbrød måske noget for dig.