Luftige koldhævede boller med havregryn
På I FORM har vi en kollega, der bager verdens bedste koldhævede boller med havregryn. Vi har lokket opskriften ud af hende, og ved du hvad? De er både fyldt med sunde sager og nemme at lave!
På I FORM har vi en kollega, der bager verdens bedste koldhævede boller med havregryn. Vi har lokket opskriften ud af hende, og ved du hvad? De er både fyldt med sunde sager og nemme at lave!
Er der noget bedre, end når duften af godt bagværk breder sig i køkkenet? Det skulle da lige være at sætte tænderne i verdens bedste luftige havregrynsboller.
Er koldhævede boller med havregryn en sund måde at starte dagen på? Og hvad vil det egentlig sige, at dejen koldhæver?
Her kan du blive lidt klogere på de lækre, luftige boller med havregryn.
Koldhævning kaldes også langtidshævning. Fremgangsmåden er at bruge kolde ingredienser og et minimum af gær – og så lade din dej hæve et koldt sted, såsom køleskabet, i omkring 8-12 timer. Koldhævning giver din dej tid til at udvikle sig og få masser af smag og en ekstra god krumme.
Har du tid, kan du med fordel lade dejen stå ude i en times tid, inden du smækker havregrynsbollerne i ovnen.
Læs også: Lav din egen surdej
Som udgangspunkt kan din dej holde sig i op til to døgn på køl.
Dine havregrynsboller kan blive flade, hvis din dej er overhævet og gæren dermed ikke længere virker, som den skal. Du kan prøve at tilføje lidt vand og lidt pizzamel med et ekstra højt glutenindhold, slå dejen sammen et par gange og lade den hæve i 15-20 minutter mere. Men forvent en noget mere fast krumme.
Dine havregrynsboller kan også blive flade, hvis der er for meget vand i. Her er løsningen ganske enkelt at tilføje lidt mere mel eller kerner.
Ja, du kan sagtens fryse din koldhævede havregrynsboller ned.
Læs også: Hvor længe kan mad holde sig i fryseren