Nemme koldhævede boller med havregryn

9 timer
226 kcal

På I FORM har vi en kollega, der bager verdens bedste koldhævede boller. Vi har lokket opskriften ud af hende, og ved du hvad? De er både fyldt med sunde sager og nemme at lave!

Nemme koldhævede boller med havregryn

Nemme koldhævede boller med havregryn

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 stk.

  • ⅓ dl 5-kornsblanding
  • ½ håndfuld græskarkerner
  • 1¼ dl vand
  • 6¼ g gær
  • 1¼ dl havregryn
  • ¼ spsk. groft salt
  • Hvedemel efter behov
  • Lidt olivenolie til pensling

Sådan laver du nemme koldhævede boller med havregryn

  • Sæt 5-kornsblanding, græskarkerner og halvdelen af havregrynene i blød i vandet – meget gerne i en stor skål med låg til. Har du mulighed for det, så lad kernerne stå i blød i et par timer, før du fortsætter.
  • Tilsæt gær. Når gæren er opløst, hælder du resten af havregrynene i og herefter salt og hvedemel. Melet tilsætter du lidt ad gangen og rører det rigtigt godt sammen. Bare giv den gas – det er god træning for armene. Konsistensen skal være ret klistret, men heller ikke for flydende.
  • Sæt låg eller en stor tallerken oven på skålen, og stil den i køleskabet til koldhævning natten over.
  • Næste morgen tænder du ovnen på 225 grader varmluft. Læg bagepapir på en bageplade. Tag skålen ud af køleskabet, og fordel dejen på pladen til 8 lidt flade boller. Brug to spiseskeer, da dejen er for klistret til, at du kan forme bollerne med hænderne. Pensl bollerne med olivenolie.
  • Bag bollerne i ca. 30-35 min. Bagetiden kan svinge afhængigt af din ovn, men bollerne skal være pænt gyldne og sprøde på overfladen, og det skal lyde hult, hvis du banker under bunden.

Læs også: Lav din egen surdej


Dej til koldhævede boller med havregryn

BOLLEDEJEN Læg bare godt med kræfter i, når dejen til de koldhævede boller skal æltes. Og stil den så på køl natten over.

Koldhævede boller med havregryn

KLAR TIL OVNEN Brug to skeer til at forme de koldhævede boller, da dejen er for klistret til at forme med fingrene.

De nemme koldhævede boller med havrgryn er kommet ud af ovnen

DE FÆRDIGE BOLLER Bag de koldhævede boller, til de er gyldne og sprøde. De er bedst, når de er helt friske!