Nemme koldhævede boller med havregryn

9 timer
226 kcal

På I FORM har vi en kollega, der bager verdens bedste koldhævede boller. Vi har lokket opskriften ud af hende, og ved du hvad? De er både fyldt med sunde sager og nemme at lave!

Nemme koldhævede boller med havregryn

KOLDHÆVEDE BOLLER Start dagen med nybagte boller! Disse er koldthævede, sprøde, fyldt med sunde sager OG lette at lave.

Nemme koldhævede boller med havregryn

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 stk.

  • ⅓ dl 5-kornsblanding
  • ½ håndfuld græskarkerner
  • 1¼ dl vand
  • 6¼ g gær
  • 1¼ dl havregryn
  • ¼ spsk. groft salt
  • Hvedemel efter behov
  • Lidt olivenolie til pensling

Sådan laver du nemme koldhævede boller med havregryn

  • Sæt 5-kornsblanding, græskarkerner og halvdelen af havregrynene i blød i vandet – meget gerne i en stor skål med låg til. Har du mulighed for det, så lad kernerne stå i blød i et par timer, før du fortsætter.
  • Tilsæt gær. Når gæren er opløst, hælder du resten af havregrynene i og herefter salt og hvedemel. Melet tilsætter du lidt ad gangen og rører det rigtigt godt sammen. Bare giv den gas – det er god træning for armene. Konsistensen skal være ret klistret, men heller ikke for flydende.
  • Sæt låg eller en stor tallerken oven på skålen, og stil den i køleskabet til koldhævning natten over.
  • Næste morgen tænder du ovnen på 225 grader varmluft. Læg bagepapir på en bageplade. Tag skålen ud af køleskabet, og fordel dejen på pladen til 8 lidt flade boller. Brug to spiseskeer, da dejen er for klistret til, at du kan forme bollerne med hænderne. Pensl bollerne med olivenolie.
  • Bag bollerne i ca. 30-35 min. Bagetiden kan svinge afhængigt af din ovn, men bollerne skal være pænt gyldne og sprøde på overfladen, og det skal lyde hult, hvis du banker under bunden.

Læs også: Lav din egen surdej


Dej til koldhævede boller med havregryn

BOLLEDEJEN Læg bare godt med kræfter i, når dejen til de koldhævede boller skal æltes. Og stil den så på køl natten over.

Koldhævede boller med havregryn

KLAR TIL OVNEN Brug to skeer til at forme de koldhævede boller, da dejen er for klistret til at forme med fingrene.

De nemme koldhævede boller med havrgryn er kommet ud af ovnen

DE FÆRDIGE BOLLER Bag de koldhævede boller, til de er gyldne og sprøde. De er bedst, når de er helt friske!

Mest læste lige nu
Sex

Får du nok (god) sex?

Søvn

Øv dig i at falde i søvn på kommando med dette trick

Stress

10 gode råd til at få ro i hjernen

Desserter

Sund julekonfekt fra alle os til alle jer

Træningsmotivation

6 nemme træningsforslag til slatne dage

Yoga-øvelser

Sådan udfører du viparita karani

Vægttab

50 måder at tabe 1 kg på

Kalorieforbrænding

BEREGN: Hvor mange kalorier har jeg brug for?

5 km løbeprogram

PROGRAM: Kom i gang med at løbe 🎧

Sundhed

Er rødvin sundt eller ej?

Mere om Brød
Brød

Nemme hjemmebagte flutes med groft mel

60 kcal
105 minutter
Brød

Hjemmelavede grove burgerboller

208 kcal
2½ timer
Brød

Grydebrød

2¼ timer
Brød

Brødet, der ikke driller din mave

168 kcal
2 timer
Brød

Skal du selv bage hveder i år?

225 kcal
2½ timer
Brød

Nemme, koldhævede morgenboller

159 kcal
7½ timer
Brød

Luftige, glutenfrie skyrboller med revet squash

108 kcal
30 minutter
Brød

Hjemmelavede pølsebrød

166 kcal
105 minutter
Brød

Hjemmelavede pitabrød

385 kcal
50 minutter
Brød

Nemt broccolibrød uden mel

28 kcal
35 minutter
Brød

Nemt fladbrød på grill

180 kcal
1 time
Newsletter background
I FORM anbefaler
Forebyggelse

Hvorfor klør det i min hovedbund?

Psykologi

Test dig selv: Er du optimist eller pessimist?

Om I FORM

Let at leve sundt: I FORMs træningsunivers og madplaner hjælper dig

Sunde opskrifter

Lav din egen surdej

598 kcal
4-6 dage
Flad mave

Mavecamp for begyndere: Følg dette effektive program og se resultater

Psykologi

Depressions-test: Er du mere end bare trist?

Styrketræning

Farvel fedt, hej muskler

Træningstøj

5 DETALJER: Tjek dem, før du køber vinter-løbetights

Sundhed

Overvejer du at få en lysterapilampe?

Aftensmad

Sund pizza – sådan!

45 minutter