Nemme koldhævede boller med havregryn
Koldhævede boller

Start dagen med nybagte boller! Disse er koldthævede, sprøde, fyldt med sunde sager OG lette at lave.

Nemme koldhævede boller med havregryn

På I FORM har vi en kollega, der bager verdens bedste koldhævede boller. Vi har lokket opskriften ud af hende, og ved du hvad? De er både fyldt med sunde sager og nemme at lave!

Nemme koldhævede boller med havregryn

8 stk.

TIDSFORBRUG

Bagetid: 30-35 minutter

INGREDIENSER

1½ dl 5-kornsblanding

2 håndfuld græskarkerner

5 dl vand

25 g gær

5 dl havregryn

1 spsk. groft salt

Hvedemel efter behov

Lidt olivenolie til pensling

Sådan laver du nemme koldhævede boller med havregryn

  • Sæt 5-kornsblanding, græskarkerner og halvdelen af havregrynene i blød i vandet – meget gerne i en stor skål med låg til. Har du mulighed for det, så lad kernerne stå i blød i et par timer, før du fortsætter.
  • Tilsæt gær. Når gæren er opløst, hælder du resten af havregrynene i og herefter salt og hvedemel. Melet tilsætter du lidt ad gangen og rører det rigtigt godt sammen. Bare giv den gas – det er god træning for armene. Konsistensen skal være ret klistret, men heller ikke for flydende.
  • Sæt låg eller en stor tallerken oven på skålen, og stil den i køleskabet til koldhævning natten over.
  • Næste morgen tænder du ovnen på 225 grader varmluft. Læg bagepapir på en bageplade. Tag skålen ud af køleskabet, og fordel dejen på pladen til 8 lidt flade boller. Brug to spiseskeer, da dejen er for klistret til, at du kan forme bollerne med hænderne. Pensl bollerne med olivenolie.
  • Bag bollerne i ca. 30-35 min. Bagetiden kan svinge afhængigt af din ovn, men bollerne skal være pænt gyldne og sprøde på overfladen, og det skal lyde hult, hvis du banker under bunden.

Næringsindhold pr. stk. i koldhævede boller med havregryn (Med forbehold for den uspecifikke mængde af hvedemel)

Energi: 226 kcal

Protein: 8 g

Fedt: 10 g

Kulhydrat: 28 g

Kostfibre: 5 g

Dej til koldhævede boller med havregryn
Bolledejen

Læg bare godt med kræfter i, når dejen til de koldhævede boller skal æltes. Og stil den så på køl natten over.



Koldhævede boller med havregryn
Klar til ovnen

Brug to skeer til at forme de koldhævede boller, da dejen er for klistret til at forme med fingrene.



De nemme koldhævede boller med havrgryn er kommet ud af ovnen
De færdige boller

Bag de koldhævede boller, til de er gyldne og sprøde. De er bedst, når de er helt friske!



Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: