Nem svampet kanelkage

1 time
148 kcal

På udkig efter en svampet kage? Prøv denne med kanel, kærnemælk og æg. Vi har smurt ganache på toppen, men den kan nemt erstattes med en kaffeglasur, hvis du er mere til det.

Kanelkage, opskrift

KANELKAGE – Vi har brugt kærnemælk, men kagen kan også bages med andet mælk.

© wichmann+bendtsen

Nem svampet kanelkage med kærnemælk og æg

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 kage / 18 stk.

  • 400 g dadler
  • 1 dl olie
  • 6 dl kærnemælk
  • 4 æg
  • 4 spsk. kanel
  • 3 tsk. natron
  • 400 g hvedemel

Ganache:

  • 200 g mørk chokolade
  • 2 dl kaffefløde

Sådan gør du

  • Blend dadler, olie og kærnemælk sammen.
  • Pisk æggene i en anden skål, kom kærnemælksblandingen heri, og pisk det hele godt sammen.
  • Sigt de tørre ingredienser i, og vend det hele sammen med en dejskraber.
  • Kom dejen i en bradepande (ca. 20 x 30 cm) beklædt med bagepapir.
  • Tænd ovnen på 180 gr., og bag kagen i 35 min.
  • Hak chokoladen. Varm kaffefløde op til lige under kogepunktet, og hæld den over chokoladen. Vend det godt sammen, til chokoladen er smeltet, og stil på køl.
  • Smør ganache på toppen af den afkølede kage.

TIP! Kagen kan fryses ned. Men gør det uden ganache på toppen.

TIP! Har du en ovn, der varmer kraftigt, kan du evt. lægge et stykke sølvpapir over kagen den sidste halvdel af bagetiden.

TIP! Kan du lide kaffesmag, kan du erstattte en anelse af kaffefløden med et stænk stærk kaffe.


Newsletter background