Kvinde bærer kage med skyrcreme, bananer og chokolade

Banankage med kakaoskyrcreme

Lyst til noget sødt? I stedet for at kaste dig over tomme kalorier, så prøv denne skønne og sunde banankage.

15. marts 2018 af Signe Moesby Leth

Banankage med kakaoskyrcreme

8 personer

3 store bananer, godt modne
2 æg
1 dl akaciehonning
½ dl kokosolie, smeltet
4 spsk. skyr eller græsk yoghurt
1 tsk. natron
½ tsk. bagepulver
1 tsk. kanel
1 tsk. vaniljepulver
¹⁄3 tsk. havsalt
2 dl boghvedemel
30 g mørk chokolade, 70 % 

Kakaoskyrcreme:

2 dl skyr
1 spsk. mørkt kakaopulver
1 tsk. vaniljepulver
1 spsk. akaciehonning 

Topping:

½ banan
20 gram chokolade

Sådan laver du banankage med kakaoskyrcreme

  • Mos bananerne med en gaffel, og bland mosen godt med de øvrige våde ingredienser. Tilsæt de tørre ingredienser, og rør grundigt sammen.
  • Fór en springform på 20 cm i diameter med bagepapir. Hæld dejen i formen. Bag kagen i 45-50 min. ved 175 gr. Kagen er færdig, når du kan stikke en pind ned i midten, uden at der er dej på den, når du tager den op. Stil kagen til afkøling på en bagerist.
  • Rør skyr, kakao, vanilje og honning sammen til en creme.
  • Når kagen er kold, så tag den ud af formen, og top den med kakaoskyrcreme. Anret med bananskiver og grofthakket mørk chokolade.

Er du stadig lækkersulten? Find flere opskrifter på sunde kager her.

Næringsindhold pr. person:

Energi: 294 kcal
Protein: 8,3 g
Fedt: 9,4 g
Kulhydrat: 44,9 g
Kostfibre: 2 g


VIDEO: Sådan laver du sunde lækre bananpandekager på 5 minutter

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor kan du bedst lide at træne?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: