Kanelsnegl med abrikoser og banan

2,5 timer
160 kcal

En himmelsk lille kanelsnegl med lækkert fyld og kun 160 kalorier!

Kanelsnegl med banan og abrikos

Disse kanelsnegle henter deres sødme fra bananer og abrikos.

Kanelsnegl med abrikoser og banan

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 stk kanelsnegle

  • 2½ g gær
  • ¼ dl mælk
  • ¼ dl vand
  • ¼ æg
  • ¼ tsk. olivenolie
  • ¼ tsk. salt
  • ¼ tsk. sukker
  • 25 g groft speltmel
  • 25 g hvedemel

Fyld til kanelsnegle

  • 2½ g smør
  • bananer
  • 16 g tørrede abrikoser
  • 3⅓ g farin el. muscovadosukker
  • ¼ spsk. kanel
  • ¼ usprøjtet appelsin
  • ⅓ spsk. flydende honning

Sådan gør du

  • Opløs gæren i lunet mælk.
  • Kom vand, æg, olie, salt, sukker og speltmel i dejen, og kom så hvedemelet i herefter, mens du ælter til en glat dej.
  • Lad den hæve i 1 time tildækket.
  • Slå ned, og rul ud til et rektangel på 25 x 30 cm. Pensl med en smule smeltet smør.
  • Kom tynde skiver banan i en skål med hakkede abrikoser, sukker, kanel og revet appelsinskal. Kom det over dejen, og rul til en roulade.
  • Skær i 12 tykke skiver, og sæt kanelsneglene i muffinsforme.
  • Lad dem efterhæve 30 min., og bag kanelsneglene ved 200 grader i 20 min.
  • Under bagningen pensles hvert 5. min. med honningen. Kanelsneglene serveres lune og kan også fryses ned.

LÆS OGSÅ: Opskrift på nemt og sundt bananbrød