Er du vild med nem mad, der passer sig selv, vil du elske denne uge. Her får du nemlig masser af skønne retter, der har det tilfælles, at du – lidt forenklet – blot skal hælde noget i en gryde og så lade det passe sig selv.
Hvem elsker ikke, når aftensmaden er nem – og tilmed smager rigtig godt? Vi gør i hvert fald! Og når aftensmaden så også er sund, er der fuld plade – og det får du i denne uge.
Vi sparker ugen i gang med en lækker one-pot-pasta med tomat og chorizopølse og serverer derefter to vegetariske gryderetter. Først en one pot med grønne linser, quinoa, kål og champignon og dagen efter en cremet linsesuppe.
Fisk er også oplagt i en one pot-version, så vi byder på en smovset pastagryde med laks og ærter, og fredag smækker vi noget kylling i ovnen sammen med pesto og masser af grøntsager.
I weekenden er det 1. søndag i advent, og det skal da markeres. Vi hiver derfor gryden frem igen i weekenden og brygger en skøn gløgg. Den er alkoholfri, men du skal nok få varmen alligevel, for vi har proppet godt med krydderier i. Servér den sammen med fx clementiner og vores lækre, bløde peanutbutter-fudge.
Velbekomme – og rigtig glædelig julemåned!
Ugens tip
Simre – ikke koge
At simre betyder, at en ret koger ganske stille ved lav varme. Retten skal altså ikke bulderkoge, men du skal justere varmen således, at rettens overflade bevæger sig lidt.
På den måde undgår du både at sønderkoge vitaminerne i din mad og sænker risikoen for, at retten koger tør for væske.
I FORMs madplan giver inspiration til hverdagsmenuen
Hver uge serverer vi 5 sunde aftensmads-opskrifter, der er udvalgt efter principperne herunder. Du får også en bonusret til weekenden.