kvinde kigger ned, træningsfri

Sådan spiser du på dage uden træning

På dage hvor du holder træningsfri, skal du holde lidt igen med kulhydrater og have et lavere kalorieindtag end på dine træningsdage.

22. marts 2016 af Martin Kreutzer

Fokus på dage uden træning

Sammenlignet med en typisk træningsdag skal dit kalorieindtag på en træningsfri dag ligge cirka 500 kcal lavere. Den lette måde er at skære ned på stivelseskilder som brød, ris, pasta og kartofler, for deres mange kulhydrater er primært vigtige som muskelbrændstof på træningsdage.

Sådan skal du spise

 • Formiddag
  Spis en avocado.
 • Morgenmad
  Start dagen med en grøn smoothie. Grønkål, æble, cashewnødder, skyr, ingefær og lidt citron blendet sammen i en skøn blanding sparker døren ind til en herlig uge.
 • Frokost 
  Er du på madpakkeholdet, eller har du en lækker kantine at vælge fra? Hvis svaret er madpakke, så lav en lækker én af slagsen, fx en rugbrødssandwich med to skiver groft rugbrød, lidt mayonnaise og skiver af røget hellefisk og avocado.
 • Eftermiddag
  Stabiliser din energi med et strategisk placeret mellemmåltid. Det skal falde, inden blodsukkeret daler og kagetrangen melder sig. Et godt bud er groft knækbrød med hytteost og lidt gnavegrønt til.
 • Aftensmad
  En wokret af 100 g marineret oksekød i tern og 300 g grønsager svitset i en skefuld olivenolie. Kog enten 25-30 g fuldkornsnudler til, eller spis en skive groft brød. Mere stivelse behøver du ikke på en dag uden træning.

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvad er din vigtigste grund til at træne?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: