Sådan carbo-loader du
Det er vigtigt at spise rigtigt op til et halvmaratonløb, for at du kan udnytte den gode form, du har bygget op. Kodeordet er carbo-loading.
Det er vigtigt at spise rigtigt op til et halvmaratonløb, for at du kan udnytte den gode form, du har bygget op. Kodeordet er carbo-loading.
Hvis du er tanket op med god energi før et halvmaraton, vil du kunne løbe hurtigere og blive ved i længere tid. Derfor er den mad, du spiser i dagene op til et løb, altafgørende. Nøglen til det gode maratonmåltid er kulhydrater – fænomenet hedder carbo-loading.
Carbo-loadingen begynder 3-4 dage før løbet og slutter 24 timer inden startskuddet.
Morgenmad:
Til morgenmad kan du fx smide en ekstra håndfuld mysli over din yoghurt eller nappe en skive brød mere, end du plejer.
Mellemmåltid:
En myslibar eller en banan. Begge er rige på letoptagelige kulhydrater og er derfor et godt mellemmåltid efter morgenmaden.
Frokost:
Spis 1-2 ekstra skiver rugbrød eller franskbrød. Du kan skylle maden ned med juice eller saftevand.
Mellemmåltid:
Snup et par stykker frugt eller tag en skive knækbrød eller et par kiks som mellemmåltid.
Aftensmad:
Pasta med kødsauce er et legendarisk løbemåltid, som de fleste også får serveret før storby-maratonløb verden over dagen før løbet. Wok med kylling og ris eller kartofler med stegt laks eller kalkun og lidt grøntsager er også ideelt som carbo-loadings-måltid.
Godnatmåltid:
Spis en portion skyr med en ekstra håndfuld mysli.