5 slankende kost-principper til dig, der træner

Det er svært at tabe sig udelukkende ved at give den gas i fitnesscenteret. Det mest effektive er at kombinere træning og kost. Her får du den personlige træners effektive kost-principper til en slank og stærk krop.

Kvinder spiser proteiner, tab dig med styrketræning

VIL DU SÆTTE TURBO PÅ RESULTATERNE? Så spis efter disse 5 kost-principper.

© iStock

5 slankende kost-principper, der støtter op om din træning

Kosten er lige så vigtig som træningen, når du stræber efter at blive slank og stærk. Når du spiser efter disse 5 kost-principper og prioriterer de rigtige råvarer, sparer du kalorier og bliver mere mæt.

Er det nu, du vil give den en ekstra skalle med træningen? Så find den personlige træners træningsprogram her.

1. Få protein til alle måltider

Proteiner mætter godt og længe og er med til at genopbygge dine muskler, hvilket især er godt, når du styrketræner. Få gerne proteiner allerede til din morgenmad, fx med skyr eller æg.

Dagsprogram: Sådan tanker du op med proteiner morgen, middag og aften

2. Spis mere grønt

Grøntsager giver dig et hav af vitaminer, mineraler og fibre, og store mængder gør dig mæt for relativt få kalorier. Start også gerne med grøntsager lige fra morgenstunden, fx en stor håndfuld cherrytomater eller en rød peberfrugt i stave.

Sådan sniger du mere grønt ind i hverdagen

3. Vælg grove kulhydrater

De er rige på fibre, som mætter og holder maven i gang. Så skift de hvide kulhydrater ud med fuldkornspasta, brune ris og groft brød.

Her finder du sunde alternativer til pasta, ris, kartofler og brød

4. Skær ned på fedtet

Fedt giver over dobbelt så mange kalorier pr. gram som kulhydrat og protein og mætter dårligere. Vælg nærende kilder som fx fede fisk, olivenolie, nødder og avocado.

Din guide til dårlige og gode fedt-kilder

5. Brug T-tallerken-modellen

Du får en optimal fordeling, hvis halvdelen af din tallerken er grøntsager, en fjerdedel er en proteinkilde, og en fjerdedel er kulhydrater/stivelse. Er der ikke fedt i maden, så hæld 1 spsk. olivenolie over, eller tilsæt 15 mandler.

Sådan ser den perfekte middagstallerken ud

LÆS OGSÅ: Antiinflammatorisk kost – sådan skal du spise

T-tallerken-modellen

DEL DIN TALLERKEN OP I TRE OG FORDEL MIDDAGEN SÅLEDES: - 1/4 til kød

  • Max 1/4 til tilbehør
  • Mindst 1/2 til grøntsager