Kan man spise halloweengræskar?
Halloween-gærskar egner sig bedst som pynt, men andre græskar er skønne til både supper og syltning. Se fire favoritter her:
Halloween-gærskar egner sig bedst som pynt, men andre græskar er skønne til både supper og syltning. Se fire favoritter her:
Hvis du tænker på de der store orange græskar, der lyser fortrapperne op i villakvartererne i oktober, så kan de i princippet godt spises.
Men kødet er lidt trevlet, og andre former for græskar smager af mere og kan både steges, bages, koges, moses og syltes.
Så lad hellere lyset brænde i dine uhyggegræskar til langt ind i november, og køb fx et hokkaidogræskar eller en butternut squash, du kan bruge til madlavning.
Gør som amerikanerne, og tryl dit græskar om til en tærte eller muffins. Eller skær kødet ud, og kog stykkerne i en lage med vanilje og ingefær. De syltede stykker pynter i et glas på køkkenhylden og er gode til en simreret.
Du kan også stege skiverne i ovnen med rosmarin og olivenolie og blande dem i en salat. Og så er der klassikeren til en efterårsaften: cremet græskarsuppe. Lidt ingefær og en snert af chili giver smagen et ekstra boost.
Kernerne kan du tørre og riste i ovnen med olivenolie og lidt salt, inden du drysser dem på suppen. Græskar er både kalorie- og kulhydratfattige.