Bagt græskargrød

45 minutter
289 kcal

Sender tankerne i retning af varm æblekage, men her er det bare hokkaido, der er hovedingrediensen. Smag desserten til med kanel, ingefær og muskatnød.

Bagt græskargrød

GRÆSKARGRØD – Kogning gør græskar vandet. Ovnen er derimod genial, da noget af væsken fordamper og gør smagen koncentreret og karamelliseret.

© wichmann+bendtsen

Bagt græskargrød

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

Græskargrød

  • 10 g pekannødder
  • ¾ dl græskarpuré, se opskrift nedenfor
  • 2 dl grovvalsede havregryn
  • ¾ spsk. tørrede tranebær
  • ½ æg
  • 1 dl minimælk
  • ¼ dl ahornsirup
  • ¼ tsk. havsalt
  • ¼ tsk. stødt kanel
  • ¼ tsk. vaniljepulver
  • ¼ tsk. stødt muskatnød
  • ¼ tsk. stødt ingefær
  • ½ tsk. bagepulver

Servering:

  • 1 dl græsk yoghurt, 2 %
  • ¼ granatæble

Græskarpuré: 1 liter

  • ½ hokkaidogræskar eller butternut squash

Sådan laver du bagt græskargrød

  • Varm ovnen op til 180 gr.
  • Hak nødderne groft.
  • Rør alle ingredienser til grøden grundigt sammen, og hæld i et ovnfast fad.
  • Bag i ca. 35 min., eller til den har konsistens som en svampet kage.
  • Skær ud i passende portioner, og servér lun med græsk yoghurt og granatæblekerner.

Sådan laver du græskarpuré

  • Varm ovnen op til 200 gr.
  • Del græskarret i to, og skrab kernerne ud.
  • Placér de to halve græskar i et ovnfast fad med skrællen opad, og bag i ca. 45 min., til de er helt møre.
  • Køl ned, fjern skrællen, og blend kødet, til du har en helt fin puré.
  • Hæld i en lufttæt beholder, og opbevar på køl, til den skal bruges. Den kan holde sig ca. 3 dage på køl, men kan også fryses ned.

TIP Lav en stor portion, så har du morgenmad til hele ugen. Variér smagen med forskellige toppings, fx banan, bær, eller lav en luksusudgave med karamelsauce.