Græskarlasagne med ricotta og spinat

60 minutter
437 kcal

Smagene fra græskar, spinat og ricotta klæder hinanden i denne nyfortolkning af den gamle, italienske klassiker. Buon appetito!

Græskarlasagne med ricotta og spinat

GRÆSKARLASAGNE – Lav en ordentlig portion, når du er i gang, og frys ned til travle dage.

© wichmann+bendtsen

Græskarlasagne med ricotta og spinat

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • ¼ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 100 g friske lasagneplader

Kødlag:

  • ½ lille løg
  • ¾ fed hvidløg
  • ½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 125 g magert hakket oksekød
  • 75 g spinat

Græskarlag:

  • 2½ dl græskarpuré, se opskrift nedenfor
  • ¼ tsk. stødt muskatnød
  • ½ lille håndfuld salvie

Ostelag:

  • 125 g ricottaost
  • ½ æg

Græskarpuré – 1 liter

  • ½ hokkaidogræskar eller butternut squash

Sådan gør du

Sådan laver du græskarlasagne med ricotta og spinat:

  • Varm ovnen op til 200 gr.
  • Start med kødlaget. Hak løg og hvidløg fint. Sautér i olie ved medium varme i et par min. Tilsæt oksekød, og brun ved høj varme. Tilsæt spinat, og giv det et minuts tid mere.
  • Rør alle ingredienserne til græskarlaget sammen. Rør ricotta og æg sammen i en anden skål.
  • Smør et ovnfast fad med olie, og put først et lag kød, herefter et lag lasagneplader, efterfulgt af et lag græskar og til slut et lag ost i fadet. Gentag.
  • Bag lasagnen i 30 min.

Sådan laver du græskarpuré:

  • Varm ovnen op til 200 gr.
  • Del græskarret i to, og skrab kernerne ud.
  • Placér de to halve græskar i et ovnfast fad med skrællen opad, og bag i ca. 45 min., til de er helt møre.
  • Køl ned, fjern skrællen, og blend kødet, til du har en helt fin puré.
  • Hæld i en lufttæt beholder, og opbevar på køl, til den skal bruges. Den kan holde sig ca. 3 dage på køl, men kan også fryses ned.

TIP Gå gerne efter et lille græskar. I små græskar er smagen mere komprimeret og mindre vandet.