Chili sin carne med chokolade, brune ris og guacamole

40 minutter
577 kcal

Knæk koden til et kulinarisk og kødfrit køkken med denne lækre chili sin carne, der er fyldig og fuld af smag. Prøv selv!

Tallerken med chili sin carne

CHILI SIN CARNE - Du kan sagtens nøjes med at putte en slags bønner i.

© wichmann+bendtsen

Chili sin carne med chokolade, brune ris og guacamole

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 1 dl brune ris
  • 20 g tortillachips
  • ½ håndfuld frisk koriander
  • ½ chili
  • Lime, saften

Chili sin carne:

  • ½ rødløg
  • ¼ squash
  • ½ rød peberfrugt
  • ½ gulerod
  • 1 fed hvidløg
  • ½ rød chili
  • ½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • ¾ tsk. oregano
  • ¾ tsk. røget paprika
  • 1 ds. hakkede tomater
  • ½ ds. sorte bønner
  • ½ ds. kidneybønner
  • ½ ds. majs
  • 7½ g mørk chokolade

Avocadocreme:

  • ½ avocado
  • 1 spsk. skyr
  • ¼ tsk. hvidløgspulver
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • Lidt limesaft

Sådan gør du

  • Kog risene i henhold til anvisningen på emballagen.
  • Begynd på chilien. Snit alle grøntsagerne fint, og steg dem i olie i en stor gryde ved medium varme i 10 min.
  • Tilsæt krydderier, og steg et par minutter mere.
  • Tilsæt tomater, bønner og majs, og bring retten i kog. Lad småsimre under låg i 20 min.
  • Mos avocadoen med en gaffel, og rør sammen med de øvrige ingredienser til avocadocremen.
  • Servér den færdige chili sin carne med ris, tortillachips, avocadocreme, grofthakket frisk koriander, finsnittet chili og et dryp limesaft.