Guacamole med granatæble til 4 personer
3 avocadoer
½ granatæble
1 bundt frisk koriander
1 usprøjtet lime, saft og skal
1 frisk grøn chili
Havsalt
Sådan laver du guacamole med granatæble
- Mos avocadokødet, tilsæt limesaft og -skal, og smag til med salt.
- Hak korianderen, skær chilien i tynde skiver, og befri granatæblekernerne fra deres skal.
- Vend til sidst chili, koriander og granatæblekerner i avocadocremen.
TIP!
Fjern frøstolen fra chilien, hvis du ønsker en mildere guacamole.
Næringsindhold pr. person:
Energi: 198 kcal
Protein: 2,6 g
Fedt: 15,3 g
Kulhydrat: 16,6 g
Kostfibre: 6,5 g
Ud over at smage fantastisk får du her 5 gode grunde til at spise dip

© wichmann+bendtsen
5 grunde til at spise dip
-
Indbyder til at spise mere grønt
Rå grøntsagsstave glider bare nemmere ned, når de serveres med lidt at dyppe i.
-
Tilfredsstiller dine smagsløg
Tilsætter du godt med krydderier og urter, bliver maden mere sanselig, og det fremmer mætheden.
-
Erstatter sovs
En sund dip kan spare dig for en del kalorier, hvis du spiser den i stedet for fx bearnaisesauce.
-
Giver et løft til tallerkenen
En farverig dip kan pifte en kedelig hverdagsret op – visuelt og smagsmæssigt.
-
Booster din sundhed
Afhængigt af hvad du tilsætter, får du et skud ekstra vitaminer og mineraler.
Vil du spise mere vegetarisk til aftensmad? Find flere sunde vegetar opskrifter her