Spicy indisk dhal med quinoa

45 minutter
491 kcal

Prøv I FORMs spicy dahl – en virkelig nem, sund og billig måde at få vegetarisk mad på, og så smager den bare fantastisk.

Skål med dhal og quinoa

SPICY INDISK DHAL MED QUINOA - spis sund, nem og billig vegetarisk.

© wichmann+bendtsen

Spicy indisk dhal med quinoa

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 200 g søde kartofler
  • ½ rødløg
  • ¼ rød peber
  • ½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • ½ fed hvidløg
  • 5 g ingefær
  • ½ rød chili
  • 4 cherrytomater
  • ¾ tsk. stødt gurkemeje
  • ½ tsk. stødt spidskommen
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 1½ dl røde linser
  • 3½ dl grøntsagsbouillon
  • ¼ lime, saften
  • 37 g spinat

Tilbehør:

  • 1 dl quinoa
  • ¼ lime, saften
  • ½ håndfuld frisk koriander
  • Friske krydderurter, fx thaibasilikum

Sådan gør du

  • Kog quinoaen i henhold til anvisningen på emballagen, men tilsæt limesaft til kogevandet.
  • Rør finthakket koriander i, når quinoaen er kogt færdig. Lad hvile i 10 min. under låg.
  • Skær søde kartofler i mundrette tern, og steg i en stor gryde sammen med grofthakket rødløg og rød peber i olie ved medium varme i 5 min.
  • Tilsæt krydderier, finthakket hvidløg, ingefær og chili samt cherrytomater i halve, og steg det hele et par min. mere.
  • Tilsæt linser og grøntsagsbouillon, bring i kog, og lad retten simre i 20 min.
  • Rør spinat og limesaft i retten, og servér med quinoa og friske krydderurter.

TIP! Retten er helt vegansk og kan laves med både røde og grønne linser.