Til dig, der træner meget.

Quinoagrød med blåbær og skyrcreme

Skru op for farverne med quinoagrød med blåbær, og hold vinterens mørke og kulde langt væk.

20. januar 2014 af I FORM

1 person

½ dl rugflager
½ dl "klar-til-brug"-hvedekerner
¼ sort quinoa, der er kogt
1 dl blåbær (friske eller frosne)
1 dl sojamælk
½ dl vand
1 knivspids vaniljepulver
¼ - ½ tsk. salt
1 knivspids stevia
1 stort æg

Skyrcreme

2 spsk. skyr (40 g.)
¼ øko-lime med saft og skræl
1/5 tsk. stevia
Et drys vaniljepulver

Tilbehør

100 g. frugt og bær, fx blåbær, hindbær, appelsin eller mango. Evt. lidt kanel

Sådan gør du

  • Kom alle ingredienserne til grøden – bortset fra ægget – ned i en gryde, og kog det sammen ved svag varme.
  • Rør rundt i grøden, mens du varmer den op, og når du kan begynde at se, at den bliver tykkere og hænger sammen, slår du ægget ud i den.
  • Kog grøden op i 1 min., tag den af varmen, og lad den køle lidt af.
  • Imens blandes skyrcremen, og frugten skæres i de ønskede stykker.
  • Hæld grøden op i en skål, placér skyrcremen ovenpå, og pynt med frugt. Drys evt. med kanel.


Havregrød er billig fastfood, og så er det ovenikøbet supersundt. Bliv klog på grødens sunde effekter her, og få inspiration til nye varianter af havregrød.

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor kan du bedst lide at træne?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: