Quinoagrød med blåbær og skyrcreme

10 minutter
370 kcal

Protein og kostfibre fra æg, quinoa, skyr og rugflager giver dig en sund og mættende start på dagen. Perfekt som morgenmad eller efter en hård træning.

Quinoagrød med blåbær og skyrcreme

SUND OG LÆKKER – og nem er den også. Har du stillet ingredienserne frem og skåret frugten på forhånd, kan grøden være klar på få minutter.

Quinoagrød med blåbær og skyrcreme

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 person

  • 1 dl rugflager
  • 1 dl "klar-til-brug"-hvedekerner
  • ½ dl sort quinoa, der er kogt
  • 2 dl blåbær (friske eller frosne)
  • 2 dl sojamælk
  • 1 dl vand
  • 2 knsp. vaniljepulver
  • tsk. salt
  • 2 knsp. stevia
  • 2 stort æg

Skyrcreme

  • 4 spsk. skyr (40 g.)
  • ½ øko-lime med saft og skræl
  • tsk. stevia
  • 2 drys vaniljepulver

Tilbehør

  • 200 g frugt og bær, fx blåbær, hindbær, appelsin eller mango. Evt. lidt kanel

Sådan gør du

  • Kom alle ingredienserne til grøden – bortset fra ægget – ned i en gryde, og kog det sammen ved svag varme.
  • Rør rundt i grøden, mens du varmer den op. Når du kan begynde at se, at grøden bliver tykkere og hænger sammen, slår du ægget ud i den.
  • Kog grøden op i 1 min., tag den af varmen, og lad den køle lidt af.
  • Imens blandes skyrcremen, og frugten skæres i de ønskede stykker.
  • Hæld grøden op i en skål, placér skyrcremen ovenpå, og anret med frugt. Drys evt. med kanel.