Fyldte auberginer og tomatsalat

40 minutter
497 kcal

Vil du gerne skære ned på dit kødforbrug? Så prøv disse lækre, fyldte auberginer med en frisk tomatsalat til.

Fyldte auberginer

FYLDTE AUBERGINER - Du kommer slet ikke til at savne kødet

© Skovdal Nordic

Fyldte auberginer og tomatsalat

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 2 auberginer
  • 1 bagekartoffel, 300 g
  • 2 dl quinoa, kogt mængde
  • 2 tomater
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • Lidt ekstra jomfruolivenolie
  • 2 kviste rosmarin
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 400 g cherrytomater
  • 1 rødløg
  • 20 blade basilikum
  • 50 g feta
  • ½ spsk. balsamicoglace

Sådan laver du fyldte auberginer og tilbehør

  • Halvér auberginerne på langs, og bag dem i ca. 15 min.

  • Skræl kartoflen, skær den i tern, og kog dem møre.

  • Kog quinoa efter embal­lagens anvisning.

  • Skær tomater i tern, og hak løg og hvidløg fint.

  • Steg løg og hvidløg på panden i lidt olie, vend de kogte kartofler i, og sluk for varmen.

  • Udhul auberginerne, og hak auberginekødet. Vend kartoffelblandingen med auberginekød, tomat, quinoa, hakket rosmarin fra 1 kvist samt salt og peber.

  • Kom fyldet i skallerne, drys med blade fra 1 kvist rosmarin, og bag i 10 min. ved 225 gr.

  • Skær cherrytomater og rødløg til tomatsalaten i både, og vend dem med basilikum­blade og smuldret feta.

  • Anret salaten, og dryp den med balsamicoglace. Spis de fyldte auberginer til.

TIP! Er du til stærk mad, kan du blande 1 tsk. chilipulver i de forskellige slags fyld.