Skål med boller i karry
© wichmann+bendtsen

Boller i karry med æble og sort quinoa

Er du også helt tosset med boller i karry? Vi har byttet de hvide ris ud med sort quinoa, så retten bliver lidt sundere. Men bare rolig, smagen er stadig lige så god! Velbekomme.

24. januar 2019 af Anne Larsen

Boller i karry med æble og sort quinoa

2 personer

60 g sort quinoa, svarer til 120 g kogt
300 g hakket kalvekød, magert
1/2 løg
8 tsk. karry 
Lidt friske timianblade eller tørret timian
Havsalt
Sort peber, friskkværnet
3 dl grøntsags­bouillon
4 dl minimælk
4 spsk. hvedemel
2 æbler
Evt. rød skovsyre

Sådan laver du boller i karry

  • Kog quinoaen efter emballagens anvisning.
  • Rør kødet med revet løg, 4 tsk. karry, timian, salt og peber. Form små kødboller med en teske, og kom dem i en gryde med kogende vand. Vandet skal ikke bulderkoge, men være lige ved kogepunktet. Bollerne kommer op til overfladen, når de er færdige.
  • Kog grøntsagsbouillonen op med 2 dl mælk og 4 tsk. karry. Pisk de sidste 2 dl mælk med mel, og jævn saucen.
  • Skær æblerne i tern, kom dem i saucen, og lad den simre et par min. Smag til med salt, peber og evt. lidt mere timian.
  • Anret kødbollerne med sauce, quinoa og evt. rød skovsyre.

TIP! Kog en større mængde quinoa, og opbevar den på køl i 2-3 dage eller i fryseren. Så sparer du tid en anden dag.

Næringsindhold pr. person:

Energi: 530 kcal
Protein: 45,6 g
Fedt: 12,6 g
Kulhydrat: 61 g
Kostfibre: 6,2 g

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Vil du gerne slippe for at have menstruation?


I FORM anbefaler