Boller i karry med æble og sort quinoa

25 minutter
530 kcal

Er du også helt tosset med boller i karry? Vi har byttet de hvide ris ud med sort quinoa, så retten bliver lidt sundere. Men bare rolig, smagen er stadig lige så god! Velbekomme.

Skål med boller i karry

Boller i karry med æble og sort quinoa

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 60 g sort quinoa, svarer til 120 g kogt
  • 300 g hakket kalvekød, magert
  • ½ løg
  • 8 tsk. karry
  • Lidt friske timianblade eller tørret timian
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 3 dl grøntsags­bouillon
  • 4 dl minimælk
  • 4 spsk. hvedemel
  • 2 æbler
  • Evt. rød skovsyre

Sådan laver du boller i karry

  • Kog quinoaen efter emballagens anvisning.

  • Rør kødet med revet løg, 4 tsk. karry, timian, salt og peber. Form små kødboller med en teske, og kom dem i en gryde med kogende vand. Vandet skal ikke bulderkoge, men være lige ved kogepunktet. Bollerne kommer op til overfladen, når de er færdige.

  • Kog grøntsagsbouillonen op med 2 dl mælk og 4 tsk. karry. Pisk de sidste 2 dl mælk med mel, og jævn saucen.

  • Skær æblerne i tern, kom dem i saucen, og lad den simre et par min. Smag til med salt, peber og evt. lidt mere timian.

  • Anret kødbollerne med sauce, quinoa og evt. rød skovsyre.

TIP! Kog en større mængde quinoa, og opbevar den på køl i 2-3 dage eller i fryseren. Så sparer du tid en anden dag.


Bliv sund og stærk med I FORM!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. I vores online univers får du viden og værktøjer, der gør det let at leve sundt. Som abonnent har du fri adgang til både site og app.

På vores site og app får du bl.a.:

  • Over 100 videotræninger på 5 til 40 min.
  • Begyndervenlige løbeprogrammer med lydguide
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan – hver uge

Vil du vide mere om I FORM digital? Tjek her!

Newsletter background