Boller i karry med æble og sort quinoa
2 personer
TIDSFORBRUG
Forberedelsestid: 10 minutter
Tilberedningstid: 15 minutter
Tid i alt: 25 minutter
INGREDIENSER
60 g sort quinoa, svarer til 120 g kogt
300 g hakket kalvekød, magert
1/2 løg
8 tsk. karry
Lidt friske timianblade eller tørret timian
Havsalt
Sort peber, friskkværnet
3 dl grøntsagsbouillon
4 dl minimælk
4 spsk. hvedemel
2 æbler
Evt. rød skovsyre
Sådan laver du boller i karry
- Kog quinoaen efter emballagens anvisning.
- Rør kødet med revet løg, 4 tsk. karry, timian, salt og peber. Form små kødboller med en teske, og kom dem i en gryde med kogende vand. Vandet skal ikke bulderkoge, men være lige ved kogepunktet. Bollerne kommer op til overfladen, når de er færdige.
- Kog grøntsagsbouillonen op med 2 dl mælk og 4 tsk. karry. Pisk de sidste 2 dl mælk med mel, og jævn saucen.
- Skær æblerne i tern, kom dem i saucen, og lad den simre et par min. Smag til med salt, peber og evt. lidt mere timian.
- Anret kødbollerne med sauce, quinoa og evt. rød skovsyre.
TIP! Kog en større mængde quinoa, og opbevar den på køl i 2-3 dage eller i fryseren. Så sparer du tid en anden dag.
Næringsindhold pr. person:
Energi: 530 kcal
Protein: 45,6 g
Fedt: 12,6 g
Kulhydrat: 61 g
Kostfibre: 6,2 g