Boller i karry med æble og sort quinoa

25 minutter
530 kcal

Er du også helt tosset med boller i karry? Vi har byttet de hvide ris ud med sort quinoa, så retten bliver lidt sundere. Men bare rolig, smagen er stadig lige så god! Velbekomme.

Skål med boller i karry

Boller i karry med æble og sort quinoa

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 60 g sort quinoa, svarer til 120 g kogt
  • 300 g hakket kalvekød, magert
  • ½ løg
  • 8 tsk. karry
  • Lidt friske timianblade eller tørret timian
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 3 dl grøntsags­bouillon
  • 4 dl minimælk
  • 4 spsk. hvedemel
  • 2 æbler
  • Evt. rød skovsyre

Sådan laver du boller i karry

  • Kog quinoaen efter emballagens anvisning.

  • Rør kødet med revet løg, 4 tsk. karry, timian, salt og peber. Form små kødboller med en teske, og kom dem i en gryde med kogende vand. Vandet skal ikke bulderkoge, men være lige ved kogepunktet. Bollerne kommer op til overfladen, når de er færdige.

  • Kog grøntsagsbouillonen op med 2 dl mælk og 4 tsk. karry. Pisk de sidste 2 dl mælk med mel, og jævn saucen.

  • Skær æblerne i tern, kom dem i saucen, og lad den simre et par min. Smag til med salt, peber og evt. lidt mere timian.

  • Anret kødbollerne med sauce, quinoa og evt. rød skovsyre.

TIP! Kog en større mængde quinoa, og opbevar den på køl i 2-3 dage eller i fryseren. Så sparer du tid en anden dag.