Boller i karry med æble og sort quinoa

25 minutter
530 kcal

Er du også helt tosset med boller i karry? Vi har byttet de hvide ris ud med sort quinoa, så retten bliver lidt sundere. Men bare rolig, smagen er stadig lige så god! Velbekomme.

Skål med boller i karry

Boller i karry med æble og sort quinoa

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 60 g sort quinoa, svarer til 120 g kogt
  • 300 g hakket kalvekød, magert
  • ½ løg
  • 8 tsk. karry
  • Lidt friske timianblade eller tørret timian
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 3 dl grøntsags­bouillon
  • 4 dl minimælk
  • 4 spsk. hvedemel
  • 2 æbler
  • Evt. rød skovsyre

Sådan laver du boller i karry

  • Kog quinoaen efter emballagens anvisning.

  • Rør kødet med revet løg, 4 tsk. karry, timian, salt og peber. Form små kødboller med en teske, og kom dem i en gryde med kogende vand. Vandet skal ikke bulderkoge, men være lige ved kogepunktet. Bollerne kommer op til overfladen, når de er færdige.

  • Kog grøntsagsbouillonen op med 2 dl mælk og 4 tsk. karry. Pisk de sidste 2 dl mælk med mel, og jævn saucen.

  • Skær æblerne i tern, kom dem i saucen, og lad den simre et par min. Smag til med salt, peber og evt. lidt mere timian.

  • Anret kødbollerne med sauce, quinoa og evt. rød skovsyre.

TIP! Kog en større mængde quinoa, og opbevar den på køl i 2-3 dage eller i fryseren. Så sparer du tid en anden dag.


Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background