Symptomer på stress - som du ikke må ignorere

Se de 5 mest almindelige symptomer på stress, som du bør holde øje med!

Stresset kvinde ligger ind over skrivebord på arbejdet

Kender du de klassiske symptomer på stress? Tjek dem her.

© iStock

Lidt travlhed kan vi alle klare, men hvis den hurtige hverdag forvandler sig til decideret stress, så er den gal. Vi har samlet 5 tydelige symptomer på stress, som du bør kende og være opmærksom på.

Er du stresset? Tag vores stress test og få svaret

Stress ændrer din personlighed

Hvis du har stress, så øger kroppen produktionen af adrenalin, og det vil gøre dig anspændt. Kortisol-niveauet stiger også og giver en generel ubehag og modvilje. Samlet kan det gøre dig irritabel og rastløs samt gøre det svært for dig at huske og holde koncentrationen.

GUIDE: Sådan bruger du en blodtryksmåler hjemme

Stress ændrer din vægt

Hvis du er stresset, så øges lysten til både fedt, sukker og salt. Det vil kunne føre til en vægtforøgelse, hvor især maveregionen er udsat.

Stress giver hovedpine

Vedvarende hovedpine er et klassisk stresssymptom. Det kan både skyldes et forhøjet blodtryk eller muskelspændinger i skuldre og nakke.

Stress giver dig maveproblemer

En længere periode med stress kan give dig problemer med maven og fordøjelsen. Dine tarme kan vise deres irritation ved at trække sig sammen i kramper, eller du kan lide af decideret diarré.

LÆS OGSÅ: Stress-symptomer – 30 signaler du skal holde øje med

Stress giver søvnproblemer

Stress kommer ofte til udtryk ved søvnproblemer. Du kan eksempelvis have svært ved at falde i søvn, vågne i løbet af natten og derefter ikke kunne falde i søvn igen samt vågne op om morgenen og føle dig langt fra udhvilet.

De nævnte symptomer kan også være udtryk for andre sygdomme, så sørg for at konsultere din læge, hvis du oplever nogle af de ovenstående.

Svært ved at falde i søvn? Find løsningen på de ti mest almindelige søvnproblemer

  Nu er det blevet lettere at leve sundt!

  I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
  Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

  Lige nu: Resten af året gratis


  Newsletter background