Symptomer på stress - som du ikke må ignorere

Se, de 5 mest almindelige symptomer på stress, som du bør holde øje med!

24. august 2017 af Julie-Elsebeth Crone Johansen

Lidt travlhed kan vi alle klare, men hvis den hurtige hverdag forvandler sig til decideret stress, så er den gal. Vi har samlet 5 tydelige symptomer på stress, som du bør kende og være opmærksom på.

Stress ændrer din personlighed

Hvis du har stress, så øger kroppen produktionen af adrenalin, og det vil gøre dig anspændt. Kortisol-niveauet stiger desuden også, og giver en generel ubehag og modvilje. Samlet kan det gøre dig irritabel, rastløs, samt gøre det svært for dig at huske og holde koncentrationen.

Stress ændrer din vægt

Hvis du er stresset, så øges lysten til både fedt, sukker og salt. Det vil kunne føre til en vægtforøgelse, hvor især maveregionen er udsat.

Stress giver hovedpine

Vedvarende hovedpine er et klassisk stresssymptom. Det kan både skyldes et forhøjet blodtryk, eller muskelspændinger i skuldre og nakke.

Stress giver dig maveproblemer

En længere periode med stress, kan give dig problemer med maven og fordøjelsen. Dine tarme kan vise deres irritation ved at trække sig sammen i kramper, eller du kan lide af decideret diaré.

Sådan spiser du dig fri for stress

Stress giver søvnproblemer

Stress kommer ofte til udtryk ved søvnproblemer. Du kan eksempelvis have svært ved at falde i søvn, vågner i løbet af natten og kan derefter ikke falde i søvn igen, samt vågner op om morgenen og føler dig langt fra udhvilet.

De nævnte symptomer kan også være udtryk for andre sygdomme, så sørg for at konsulter din læge, hvis du oplever nogle af de ovenstående.

Svært ved at falde i søvn? Find løsningen på de ti mest almindelige søvnproblemer

Kom stærk og fit gennem vinteren

Falder din træningsmotivation i de kolde måneder? Det er helt normalt. Der er dog en række ting, som du kan gøre, for at få gang i både motivationen og træningen igen. Vi har samlet de fire bedste råd til at elske sin træning, når det bliver mørkt og koldt. 

Du kan også forkæle dig selv med et lækkert, feminint yogasæt, der består af opstrammende træningstights og en blød og lækker yoga-trøje med åben ryg. Det funktionelle yogasæt fra Active Fit i sikrer optimal komfort og pasform. Lige nu kan du få sættet sammen med 4 numre af I FORM og spare 937 kr. 

Ja tak, vis mig tilbuddet. 

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvad forhindrer dig oftest i at træne?


I FORM anbefaler