Gulerodskage med ostecreme

1,15 time
163 kcal

Nem hverdagsdessert, der smager fantastisk. Forkæl dig selv på en helt almindelig hverdag med denne lækkerbisken

Gulerodskage med ostecreme, hvid chokolade og pistacienødder

MUMS – supernem at bage og smager himmelsk!

© wichmann+bendtsen

Gulerodskage med ostecreme

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 stykker

  • store gulerødder
  • ¼ dl ekstra jomfruolivenolie
  • ¼ dl skyr naturel
  • ¼ dl mælk
  • ¼ dl ahornsirup eller akaciehonning
  • ½ æg
  • ½ dl boghvedemel
  • ¼ tsk. bagepulver
  • ¼ tsk. natron
  • ¼ knsp. havsalt
  • ¼ spsk. stødt kanel
  • ¼ tsk. vaniljepulver
  • ¼ tsk. stødt kardemomme
  • ¼ tsk. stødt ingefær

Pynt:

  • 8⅓ g hvid chokolade
  • 4 g pistacienødder

Sådan gør du:

  • Varm ovnen op til 175 gr.
  • Riv gulerødderne fint.
  • Rør de våde ingredienser sammen i én skål og de tørre i en anden. Bland de tørre ingredienser sammen med de våde lidt ad gangen. Rør rundt, til du har en jævn kagedej.
  • Hæld kagedejen i en springform (20 cm) foret med bagepapir, og bag den i 60 min.
  • Smelt den hvide chokolade, og hak pistacienødderne fint.
  • Lad kagen sætte sig, før du tager den ud af formen og pynter med den hvide chokolade og pistacienødderne.

TIPS

  • Du kan også putte dejen i muffinforme. Bag dem i ca. 15 min. ved 200 gr., eller find vores opskrift på grove gulerodsmuffins her.
  • Frys evt. kagen ned i stykker, hvis du gerne vil undgå at spise det hele på én gang. Frys ned uden ostecremen.
  • Tilsæt evt. citron til frostingen – det giver den en skøn syrlighed.