Nøddebund med hasselnødder og rabarberskum

1 time
350 kcal

Billedskøn sommerkage, der smager så englene synger. Vores nøddebund med rabarberskum er fuld af fibre og protein og lidt lavere i kalorier.

Nøddebund med rabarber

NØDDEBUND – TIP: Tilsæt ekstra honning, hvis nødvendigt, syrligheden på rabarber kan variere meget.

© wichmann+bendtsen

Nøddebund med hasselnødder og rabarberskum

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 PERSONER

  • 50 g hasselnødder
  • ½ dl havregryn
  • ¼ tsk. vaniljepulver
  • 4 dadler uden sten
  • 1 æg
  • 31 g jordbær
  • evt. spiselige blomster

Rabarberkompot

  • 125 g rabarber
  • ¼ tsk. vaniljepulver
  • ½ spsk. akaciehonning

Rabarberskum

  • 31 ml soja, piskbar, eller piskefløde
  • ¼ tsk. vaniljepulver
  • ¼ portion rabarberkompot

Sådan gør du

  • Skær rabarber i skiver, og bring alle ingredienser til kompotten i kog i en kasserolle. Lad simre, til rabarberne er kogt ud. Sæt kompotten på køl.
  • Varm ovnen op til 175 gr.
  • Kør hasselnødderne i en foodprocessor, til de er grofthakkede. Tilsæt derefter havregryn, vanilje, dadler og æg. Blend, til du har en jævn, tyk masse, der stadig har tekstur.
  • For en springform (20 cm) med bagepapir, og fordel nøddedejen heri. Bag i ca. 30 min., til den er gylden. Køl af.
  • Pisk fløde, til du har en let og luftig skum. Tilsæt vaniljepulver og en tredjedel af den kolde rabarberkompot lidt ad gangen under omrøring. Stop, når skummet har den ønskede smag og farve.
  • Fordel den resterende kompot på nøddebunden, top med skum, friske jordbær i skiver og evt. spiselige blomster.

TIP: Kompotten skal være helt afkølet, inden den kan bruges til skum. Lav derfor gerne kompotten dagen før.