Grove gulerodsmuffins med fuldkorn, dadler og kanel

50 minutter
237 kcal

Når lysten til sødt pludselig melder sig, er disse muffins med gulerødder og kanel supernemme at lave. Og så er de tilmed helt uden smør og hvede!

Gulerods muffins

Grove gulerodsmuffins med fuldkorn, dadler og kanel

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 stk.

  • ¾ gulerødder
  • 3⅓ dadler
  • ½ dl grovvalsede havregryn
  • ¼ dl fuldkornshvedemel
  • ¼ tsk. kanel
  • ¼ tsk. vaniljepulver
  • ¼ tsk. bagepulver
  • ¼ knsp. havsalt
  • ½ æg
  • ¼ dl mælk
  • ¼ dl græskarkerner

Topping

  • 44 g neutral smøreost, light
  • ¼ tsk. vaniljepulver
  • ¼ dl flormelis
  • ¼ knsp. havsalt
  • lidt revet gulerod
  • ¼ spsk. græskarkerner

Sådan gør du

  • Varm ovnen op til 175 gr.
  • Skær gulerødder i skiver, og udsten dadlerne. Kør i en foodprocessor sammen med de øvrige ingredienser bortset fra toppingen. Konsistensen må gerne være lidt grov.
  • Fordel dejen i 9 muffinsforme, og bag i ca. 40 min. Bagetiden kan variere, alt efter hvor meget væde der er i gulerødderne. Tjek undervejs.
  • Lav toppingen klar, mens kagerne køler af. Pisk smøreost, vaniljepulver, flormelis og salt med en elpisker, til du har en lækker cremet topping. Fordel på de afkølede muffins.
  • Top kagerne med lidt revet gulerod og græskarkerner.

TIP Når du bager muffins, skal du aldrig fylde formene mere end ²/³, da dejen vokser lidt i ovnen.

TIP Vi kan varmt anbefale muffinsforme i metal eller silikone. Bruger du papirforme, så lad dem sidde på, helt til dine muffins skal spises. De holder nemlig på formen.