Mættende, sunde pandekager

10 minutter
205 kcal

Pandekager behøver ikke være propfyldt med kalorier. Denne sunde variant giver god energi og holder dig mæt længe, og så smager den oven i købet superskønt.

Pandekager med blåbær og valnødder

Står der sjældent pandekager på menuen hjemme hos dig, fordi du gerne vil holde vægten? Så har vi gode nyheder! Du kan nemlig sagtens lave lækre, velsmagende pandekager, som ikke er fyldt med kalorier.

Opskriften på pandekager her er uden mel og tilsat sukker og egner sig perfekt til dig, der trænger til lidt lækkert, men gerne vil spare på kalorierne. Spis pandekagerne som morgenmad, mellemmåltid, dessert eller efter træning.

Sunde, mættende pandekager

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 4 æg
  • 1 banan
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 2 tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. kokosolie

Sådan laver du sunde pandekager

  • Mos bananen sammen med kanel og kardemomme.
  • Slå herefter æggene ud i blandingen, og pisk det hele sammen, til massen er ensartet.
  • Opvarm en pande, og smelt kokosolien til at stege pandekagerne i. Fordel pandekagedejen i klatter på panden.
  • Steg pandekagerne i et par minutter, indtil de er gyldne på undersiden. Vend dem, og giv dem et ekstra minuts tid.
  • Servér pandekagerne med fx skyr, bær og nødder.

TIP: Pandekagerne smager også dejligt afkølede. Lav evt. dobbelt portion, så du har nem morgenmad til næste dag eller hurtige mellemmåltider til at tage med på farten. Opbevar pandekagerne tildækket på køl efter afkøling.

Opskrift af Michelle Kristensen


Derfor er pandekagerne sunde

Læs her, hvilke sunde fordele der er ved at guffe disse lækre pandekager.

1. Giver god mæthed

Kombinationen af æg og bananer er oplagt, hvis du gerne vil tabe dig eller holde vægten. Æg er nemlig propfyldt med mættende proteiner, ligesom banan rummer en perfekt sammensætning af langsomt- og hurtigtoptagelige kulhydrater, der gør, at du føler dig mæt længe. Ved at skifte morgenbrødet ud med noget æggeholdigt vil du desuden være tilbøjelig til at spise mindre resten af dagen, har forskning vist.

Tip: Vil du spare kalorier, kan du lave pandekagerne udelukkende på æggehvider.

LÆS OGSÅ: Sunde bananpandekager uden mel og sukker

2. Stabiliserer dit blodsukker

Kanel tilfører ikke bare en god smag, men faktisk er der også noget, der tyder på, at det brune julekrydderi er med til at holde dit blodsukker stabilt, så du undgår at falde i sukkerfælden mellem måltiderne.

3. Indeholder kun lidt fedtstof

Med blot en halv teskefuld olie til stegning er det ikke en ret, der får dit kalorieindtag til at stige i vejret. Ligesom smør har olien fra det hvide kokoskød et højt indhold af mættet fedt, som kan hæve dit kolesteroltal. Sundhedsmæssigt slår kokosolie derfor ikke oliven- og rapsolie, men smagen er mere mild og rund.

Sådan gør du pandekagerne endnu sundere

I modsætning til en morgengrovbolle, der typisk toppes med smør, ost eller marmelade, indbyder pandekager oftere til sundere toppings. Prøv fx at toppe pandekagerne med skyr, nødder og friske bær, æblemos eller sukkerfri bærkompot tilsat chiafrø. Du kan også tilsætte havregryn, mandelmel eller revet gulerødder til dejen.

Find flere opskrifter på sunde og lækre pandekager her eller prøv vores bananpandekager.