Grove pandekager med æbler og nødder
12 stk
TIDSFORBRUG
Forberedelsestid: 10 minutter
Tilberedningstid: 30 minutter
Tid i alt: 40 minutter
INGREDIENSER
2 æg
2 dl skummetmælk
60 g havregryn
30 g rugflager
50 g hvedemel
½ tsk. havsalt
1 tsk. bagepulver
1 tsk. honning
10 g smør til stegning
Topping:
1 spsk. citronsaft
¼ dl flydende honning
4 kapsler kardemomme
2 æbler
8 pekannødder
8 hasselnødder
1 spsk. soltørrede eller friske granatæbler (kan udelades)
Evt. rød skovsyre
Sådan laver du grove pandekager
- Pisk æg og mælk sammen. Rør gryn og flager i, og lad dejen trække 10 min.
- Begynd på toppingen. Bland citron, honning og frø fra kardemommekapslerne sammen, skær æbler i tern, og vend rundt i blandingen
- Tilsæt mel, salt, bagepulver og honning til pandekagedejen. Pisk dejen godt sammen
- Bag 12 små pandekager i lidt smør ved middel varme
- Hak nødderne groft, og tilsæt til æble-citron-blandingen sammen med granatæbler
- Servér pandekagerne lune med de marinerede æbler og evt. lidt skovsyre på toppen
TIP! Kardemommekapsler kan købes i større supermarkeder, helsebutikker eller på nettet. De kan godt erstattes med en knivspids stødt kardemomme, men kapslerne giver en anderledes intens smag.
Næringsindhold pr. pandekage:
Energi: 107 kcal
Protein: 3 g
Fedt: 4 g
Kulhydrat: 16 g
Kostfibre: 2 g