Sunde madpandekager med spinat og havregryn

30 minutter
136 kcal

Hiv blenderen frem og skyd genvej til flere fibre og grøntsager med denne opskrift på sunde madpandekager med spinat og havregryn. Vi gør dig også klogere på, hvorfor madpandekager er en supersund aftensmad.

Sunde madpandekager med spinat

MØRKEGRØNNE GRØNTSAGER – Vi vil have mørkegrønne grøntsager hver dag. Og på denne måde bliver der ingen problemer – heller ikke for de små derhjemme.

© wichmann+bendtsen

Sunde madpandekager med spinat og havregryn

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 stk.

  • 43 g spinat
  • ½ dl mælk
  • 1 æg
  • 43 g havregryn
  • ⅓ tsk. havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Sådan laver du madpandekager med spinat

  • Blend alle ingredienser, og lad dejen stå i 10 min. på køkkenbordet.
  • Steg madpandekagerne 2 min. på hver side – evt. i fedtstof, hvis du ikke har en slip-let-pande.
  • Put dit yndlingsfyld i og servér madpandekagerne.

TIP! Du kan sagtens fryse madpandekagerne ned, men husk at lægger bagepapir imellem. Når de først er frosne, er de svære at skille fra hinanden.


Madpandekager: Et sikkert – og sundt – hit

De lækre madpandekager er et populært valg til en sund og nem aftensmad.

Og det er ikke spor overraskende! De kan toppes med lige det fyld, som du kan lide, de er nemme og hurtige at lave, og så kan de laves på forhånd. Og: Så smager madpandekager bare godt!

kvinde og barn laver madpandekager i køkken

GRØNNE PANDEKAGER TIL AFTENSMAD? Ja tak!

© iStock

Det er nemt at proppe en madpandekage med sunde sager som spinat til squash, rødbede eller gulerødder. Det gør madpandekagerne til et godt bud på en alsidig og sund aftensmad.

Inden du sætter tænderne i vores version af en madpandekage med spinat og havregryn, så kan du her blive lidt klogere på, hvorfor opskriften får top-point på sundhedsskalaen.

1 Så sund er spinaten i din madpandekage


Spinat giver din madpandekage den smukkeste grønne farve. Og så har grøntsagen også en masse sundhedsmæssige fordele.

Spinat indeholder flere vitaminer og mineraler som fx A-vitamin, C-vitamin, jern, folat og kalium. Spiser du de grønne blade, får du også tanket godt op på antioxidanter og fibre.

2 Så sunde er havregrynene i dine madpandekager


Havregryn er bestemt værd at spise en god portion af hver dag – fx som ingrediens i madpandekage-dej. De små gryn giver dig masser af de vigtige kostfibre, som holder dig mæt længere og hjælper på fordøjelsen.

Læs meget mere om de supersunde havregryn her

3 Tre forslag: Det kan du bruge som fyld i madpandekager


Mangler du inspiration til, hvad du kan fylde i dine madpandekager? Prøv et af følgende lækre forslag, som byder på henholdsvis kylling, laks og vegetar.

  • Madpandekager med grillet kylling og grøntsager
    Fyld madpandekagerne med strimler af grillet kyllingebryst, paprika, spinat, løg og en smule hvidløgscreme.

  • Madpandekager med røget laks og avokado
    Brug røget laks, skiver af avokado, frisk spinat og en let dressing af yoghurt, citron og dild.

  • Madpandekager med hummus og grøntsager
    Smør madpandekagerne med hummus og tilføj mundrette stykker bagt rødbede, feta og ristede sesamfrø.

Kun fantasien sætter grænser for, hvad du kan fylde i dine madpandekager!

4 Kan madpandekager fryses ned?


Ja, madpandekager kan sagtens fryses ned. Her er nogle tips:

  • Køling først: Lad madpandekagerne køle helt af før frysning.
  • Individuel indpakning: Pak hver madpandekage individuelt i bagepapir for at forhindre dem i at klistre sammen.
  • Opbevaringspose: Placer de indpakkede madpandekager i en frysepose eller en lufttæt beholder.
  • Optøning: For at bruge de frosne madpandekager, lad dem tø op i køleskabet natten over eller opvarm dem direkte i en pande eller ovn.

Læs også: Så længe kan din mad holde sig i fryseren