Sådan laver du lækre, sunde klatkager
Klatkager er en genial måde at bruge grødrester på. Du kan lave klatkager af risengrød, havregrød, eller hvad end du har til overs. Her får du en nem og lækker opskrift, du kan bruge til dem alle.
Klatkager er en genial måde at bruge grødrester på. Du kan lave klatkager af risengrød, havregrød, eller hvad end du har til overs. Her får du en nem og lækker opskrift, du kan bruge til dem alle.
Disse klatkager er perfekte til morgenmad, brunch, som en sund snack eller et lækkert indslag i madpakken. Og så er de supernemme at lave.
TIP Har du ikke vaniljestang, kan du erstatte det med lidt vaniljesukker. Du kan også skrue op for smagen ved at tilsætte fx kardemomme, kanel, kakaopulver, revet citronskal eller lidt citronsaft.
TIP Hvis der ikke er tilsat salt til den grødrest, du vil bruge til klatkagerne, kan du putte et nip salt i sammen med vaniljekorn. Det vil forstærke og komplimentere smagen af de øvrige ingredienser.
Ja, du kan sagtens fryse klatkager. Frys dem gerne med mad- eller bagepapir imellem, så du let kan tage en enkelt eller to ud, hvis du bare skal bruge til en hurtig snack eller til madpakken. De kan holde sig i 2-3 måneder i fryseren.
Tø klatkagerne langsomt op i køleskabet og give dem en ekstra tur på panden eller lun dem i ovnen. Skal det gå hurtigt, kan du varme de frosne klatkager direkte i mikroovnen eller i en airfryer.
Klatkager holder sig fint et par dage i køleskabet.
Opbevar dem i en lufttæt beholder eller frysepose, så de ikke kommer til at “smage af køleskab”. Hvis du skal gemme dem længere end det, så frys dem ned – helst lige efter, du har bagt dem, og de er kølet lidt af.
Ja, klatkager kan sagtens være sunde. Det kommer dog an på, hvad du putter i dem – og hvad du putter ovenpå.